Lifestyle

Komentari 3

Pokažite ljubav i kad ste ljuti

Pokažite ljubav i kad ste ljuti

Svatko od nas drugačije pokazuje ljutnju, ali i kada smo ljuti na nekoga i dalje malim gestama možemo pokazati toj osobi da nam je stalo do nje te i na taj način smiriti situaciju

Ljutnja je stvarna, snažna emocija koju svi osjećamo - čak i ako se pokušavamo pretvarati suprotno. Svatko od nas drugačije pokazuje ovu emociju: neki od nas viču, plaču ili se povlače šutnjom.

Kad ljutnja izmakne kontroli, ljudi mogu upotrijebiti čak i nasilje. Važno je napomenuti da za ovakvu vrstu agresivnog bijesa ili bilo koju vrstu nasilja treba potražiti stručnu pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO (zanimljivosti o suzama):

Dakle, je li moguće pokazati nekome da vam je i dalje stalo čak i kad ste ljuti? Odgovor je jednostavno da.

Ovo je sedam načina da kažete 'volim te', čak i kada ste ljuti:

1. Prenesite svoje osjećaje (uključujući i one pozitivne)

U redu je priznati nekome da ste ljuti zbog neke konkretne situacije, ali im isto tako dajte do znanja da iako ste ljuti da ih svejedno volite. To je posebno važno kada je u to uključeno dijete.

2. Ne uskraćujte ljubav niti brigu

Ponekad je potrebno neko vrijeme da se strasti smire nakon svađe. U međuvremenu, nastavite raditi ono što bi napravili i inače za obično osobu koju volite.

3. Pisanje može pomoći

Ljutnja treba izlaz, a iskaljivanje na ljudima nije rješenje. Pisanje može djelovati terapeutski. Daje vam prostor da se izrazite kako se osjećate. Jednom kad dopustite da vaša ljutnja ili bijes ili povrijeđenost izađe iz vas, obično možete razmišljati i komunicirati s mnogo jasnijim umom.

4. Zadržite vašu svađu privatnom

Ni pod kojim uvjetima ne pišite o svom bijesu ili svađi s nekim na društvenim medijima. Ako obično sve stavljate na društvene mreže, ovaj put nemojte. Poštuj privatnost svog odnosa.

To pokazuje vašoj voljenoj osobi da poštujete ono što se događa između vas.

5. Pokažite male geste ljubaznosti

Prekinite napetost između vas radeći nešto maleno, kao što je gledanja TV emisije za koju znate da je druga osoba želi gledati (čak i ako vam se ne sviđa).

6. Slušajte drugu stranu

Vaše mišljenje nije jedina perspektiva koju treba razmotriti. Zamolite osobu na koju ste ljuti da podijeli s vama i svoje mišljenje. Stvorite siguran prostor u kojem možete biti iskreni o situaciji, tako da možete razumjeti obje strane priče.

7. Poklonite zagrljaj

Ovo bi mogla biti najteža gesta. Ali nakon svega - razgovora, pisanja, slušanja - ništa ne kaže bolje 'volim te (iako sam toliko ljut na tebe)' poput iskrenog zagrljaja, piše Your Tango.

Najčitaniji članci