Obavijesti

Lifestyle

Komentari 206

Položaj spavanja: Glava prema jugu nosi strast, na sjever san

Položaj spavanja: Glava prema jugu nosi strast, na sjever san
1

Naša su tijela pod utjecajem Zemljinih polova, a usmjerenost glave u snu može izazvati nervozu, pa i glavobolju. Otkrijte koji je položaj spavanja najbolji za vas

VIDEO

Prema Feng Shui, položaj tijela za vrijeme spavanja ima znatno veći utjecaj na zdravlje i čovjekovo psihičko stanje nego što smo svjesni. Općenito, važno je da se krevet ne nalazi na sjecištu strujanja zraka, primjerice na imaginarnoj liniji koja bi se povukla između zraka i prozora. Ako je moguće, kao spavaće sobe treba izbjegavati one koje su nepravilnog oblika.

Ako se često okrećete usred noći i san vam je isprekidan, moguće je da vam ne odgovara položaj tijela s obzirom na Zemljine polove, a svaki od četiri položaja ima svoje prednosti i nedostatke. On se određuje prema tome u kojem vam je smjeru okrenuta glava - bio to sjever, jug, istok ili zapad. Feng Shui učenja potvrđuju i brojne moderne studije prema kojim polovi Zemlje i njihova magnetska sila mogu poticati bolje ukupno zdravlje, ali i ako su u neslaganju s položajem tijela, uzrokovati glavobolje i biti okidač kroničnih zdravstvenih stanja.

Glava usmjerene prema sjeveru

Ovaj položaj idealan je za ljude koji pate od nesanice, a osobito za one starije životne dobi. Iako pojačava smirenost, duhovnost te snižava razine krvnog tlaka. Loše strane koje donosi ova pozicija su manjak kreativne energije i elana.

Glava usmjerena prema istoku

Ovaj se položaj smatra idealnim za djecu i mlade ljude. Potiče na ranije ustajanje, više energije, rast te razvoj. Za ljude starije od 50 godina ovaj bi položaj mogao biti previše intenzivan. Kako potiče rast i aktivnost, nije dobar za hiperaktivne i tjeskobne ljude.

Glava usmjerena prema jugu

Općenito se ova pozicija povezuje s visokom energijom, vatrenim snovima, jakim libidom i svađama. Iako potiče strast životu, nije dobro na ovaj način spavati dulje vrijeme. Može rezultirati razdražljivošću i nesanicom, a u njemu se mogu javljati i dramatični snovi.

Glava usmjerena prema zapadu

Ova se pozicija prema Feng Shuiju povezuje s osjećajem zadovoljstva, ugode te hedonizma. Iako stvara pozitivno ozračjem može potaknuti i manjak energije te lijenost. Zbog toga se ne savjetuje ljudima usmjerenim na građenje karijere ili postizanja poslovnih uspjeha.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku