Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pravila kojih se djeca Reese Witherspoon moraju pridržavati

Pravila kojih se djeca Reese Witherspoon moraju pridržavati

Imamo pravila u kući. Uvijek kažem, ako ne vičete na svoju djecu da ne provodite dovoljno vremena s njima. Samo govorim svima da čiste cijelo vrijeme, izjavila je u jednom intervjuu Witherspoon

VIDEO

Ovih devet strogih pravila djeca slavne zvijezde Reese Witherspoon se moraju pridržavati. U dobi od 23 godine, 1999., glumica Reese Witherspoon dočekala je svoje prvo dijete, kćer Avu, sa sada bivšim suprugom Ryanom Phillippeom. Četiri godine nakon rođenja kćeri, par je dobio i drugo dijete, sina Deacona.

Na kraju se par razdvojio 2006., a glumica se udala za Jima Totha 2011. te je sljedeće godine rodila treće dijete, sina Tennesseeja. Tijekom majčinstva, Witherspoon je bila iskrena o svom roditeljskom stilu i odgajanju djece u središtu pozornosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tetovaža VIDEO

Ovo je devet pravila kojih se djeca Reese Witherspoon pridržavaju:

1. Brutalno je iskrena s djecom

U intervjuu za časopis Fast Company iz 2018., Witherspoon je otkrila da ništa ne uljepšava kad je riječ o tome da djeci govori istinu.

- Osjećam se kao da se neprestano suprotstavljam pritisku roditelja koji živote svoje djece u svakom trenutku žele učiniti zlatnim i čarobnim - rekla je.

Zdravi ljetni sokići za mališane: 9 vrlo jednostavnih recepata
Zdravi ljetni sokići za mališane: 9 vrlo jednostavnih recepata

- Pogodite što, djeco? S vremena na vrijeme bit ćete razočarani i osjećat ćete se neugodno. Sjećam se kako je Ava plakala u krevetu u trećem razredu, bila je na košarci i bila je jedino dijete u timu koje nije zabilo. Rekla sam joj da je možda loša u košarci. Mislila je da je to zločesto od mene, a potom sam je pitala misli li da je zlobno ili istinito jer... pa i mama je loša u košarci - opisala je konkretan trenutak koji se dogodio s njezinom kćeri Avom.

2. Želi da njezina djeca istražuju različite karijere, izvan Hollywooda

U intervjuu za InStyle, Witherspoon je izjavila da želi da njezina djeca budu izložena većem broju karijera, naglašavajući da Hollywood može biti poput 'balona'.

- Kao tinejdžer, znaš samo ono što je oko tebe. Ne znaš kako je raditi u stranoj zemlji ili biti u medicini ili znanosti. Imam prijatelje na mnogo različitih područja pa pokušavam svoju djecu okružiti ljudima koji imaju nevjerojatna iskustva u drugim industrijama. Ovdje u Hollywoodu možemo biti stvarno izolirani - naglasila je.

3. Njezin odnos s djecom se promijenio otkako su postali tinejdžeri

Witherspoon je jednom prilikom na pitanje o tome je li stroga ili ležerna majka odgovorila da se to promijenilo otkad su joj djeca odrasla.

- Pretpostavljam da sam nekako stroga u vezi stvari, ali smiješno je, kad jednom počnete imati tinejdžere, oni postanu odrasliji, i imate odnose koji se pojavljuju kako odrastaju - rekla je. 

4. Njezini južnjački korijeni igraju ulogu u tome kako disciplinira svoju djecu

U jednom intervjuu, glumica je također otkrila da je, budući da je odgajana prema južnjačkim tradicijama, prenijela to i na svoju djecu, prenosi YourTango.

- Kad se jako naljutim, postanem pravi južnjak - izjavila je, objasnivši kako to znači da moraju sjesti i slušati što im ima za reći. 

5. Učila je djecu da poštuju starije

U intervjuu za magazin People iz 2009., Witherspoon je govorila o tome kako očekuje da Ava i Deacon pokažu poštovanje prema drugima i da se na pravilan način obraćaju odraslima.

- Odrasla sam u Nashvilleu i roditelji su me učili da poštujem starije. Rekli bismo stvari poput 'da, gospođo' i 'ne, gospodine' odraslima. Ali djeca u Los Angelesu to ne rade. Povukla sam crtu kada su moja djeca počela odrasle nazivati imenom. Kažem im da mogu ljude zvati 'gospođica Shannon' ili 'gospođica Heather', umjesto korištenja isključivo imena. Možda sam samo staromodna - ispričala je.

7 signala koje će dijete dati kad bude spremno skinuti pelenu
7 signala koje će dijete dati kad bude spremno skinuti pelenu

6. Kod Reese nije sve u disciplini

Za People, glumica je objasnila da svojoj djeci daje širi kontekst umjesto da bude izuzetno stroga.

- Samo želimo znati kad smo učinili nešto dobro ili krivo. To je ono što pokušavam naučiti vlastitu djecu - rekla je Witherspoon, dodajući kako se trudi uravnotežiti pohvale i disciplinu s poštovanjem.

7. Reese je vrlo stroga kada se radi o tome s kim izlazi njena kći

Prema Popdust magazinu, izvor je otkrio da Witherspoon preuzima na sebe provedbu strogog procesa kada su u pitanju dečki koji žele hodati s njezinom kćeri.

- Ava je prekrasna djevojka i dečki lude za njom - rekao je izvor, dodajući kako Reese želi imati pravo glasa oko toga s kim izlazi. Želi prvo upoznati dečka, a zatim ih zapravo ispitati kako bi bila sigurna da su u redu.

- Ava bi voljela reći mami da je smiješna, ali to nije opcija. I nije baš da se može izvući ako joj laže jer Reese posvuda ima špijune, a Avu prate paparazzi kamo god dođe - naglasio je.

8. Postoje pravila kada su u pitanju poslovi po kući

U intervjuu za Entertainment Tonight, Witherspoon se našalila da stalno prigovara svojoj djeci da čiste po kući.

- Imamo pravila u kući. Uvijek kažem, ako ne vičete na svoju djecu da ne provodite dovoljno vremena s njima. Samo govorim svima da čiste cijelo vrijeme. Osjećam se kao da im uvijek govorim da počiste. Počisti ovo, počisti ono, stavi posuđe u perilicu posuđa, stavi odjeću u perilicu, hajde sada... - otkrila je tad.

Trebaju li vam djeca uvijek biti na prvom mjestu? Evo što kaže stručnjakinja za veze i odnose
Trebaju li vam djeca uvijek biti na prvom mjestu? Evo što kaže stručnjakinja za veze i odnose

9. Pobrinula se da njezina djeca od malih nogu znaju vrijednost novca 

U intervjuu za People, glumica je također objasnila da svoju djecu polako uči vrijednosti novca i važnosti donošenja financijskih odluka.

- Svakom djetetu dajem pet dolara kad vikendom idemo na tržnicu. Mogu nešto kupiti, uštedjeti ili potrošiti dio i uštedjeti ostatak. Moj sin je isti kao ja, čim dobije novac, sve potroši na nešto ukusno. Ali moja kćer će ići po tržnici pola sata i vagati mogućnosti dok ne kupi jednu stvar - ispričala je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom