Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Promijenite navike: Neprestano sjedenje vodi vas do prejedanja

Promijenite navike: Neprestano sjedenje vodi vas do prejedanja
1

Sjedenje i gledanje filmova i serija može dovesti do nepotrebnog prejedanja, stoga je bitno da za vrijeme ove karantene vodimo brigu o prehrani i fizičkim aktivnostima

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

OD SILNE DOSADE U KARANTENI OTVORIO RESTORAN ZA VJEVERICE

Održavanje zdravlja je od najveće važnosti, posebice tijekom karantene. Neprestano sjedenje kod kuće i ograničenje interakcije s vanjskim svijetom može dovesti do povećanja razine stresa kod mnogih ljudi. Stoga je važno zdravije jesti i održavati kondiciju, piše Indiana express.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:05

Prekomjerno jedenje tijekom ovih teških dana nešto je što muči gotovo sve. Biti kod kuće cijeli dan za neke znači česti odlazak u kuhinju i zavirivanje u hladnjak. Manjak tjelesne aktivnosti i prejedanje dok sjedite na kauču može imati štetne učinke na naše tijelo, težinu i opće zdravlje.

Vodite brigu o tome kada i koliko jedete, zapišite to

Vodite dnevnik hrane ili zapišite na mobilnoj aplikaciji za hranu što ste pojeli i u koje vrijeme. Spomenite i koliko ste čaša vode popili. Ovo služi kao moćno sredstvo za povezivanje vašeg mozga s vašom fizičkom i emocionalnom gladi. Budući da dosada može ljude okrenuti prema hrani, vaš zapisnik za hranu može vam pomoći da shvatite je li to poziv dosade ili stvarna glad.

Ne zaboravite na voće i povrće

Hrana koja sadrži mnogo vlakana održava nas sitima i dulje nam daje energiju. Također, takve su namirnice izvrsne za održavanje zdravlja crijeva. Hrana sa visokim vlaknima je obično bogata vitaminima i mineralima, pa nam stoga pruža veliku ravnotežu osnovnih vitamina i pomaže nam da budemo zdravi.

Fizička aktivnost je vrlo bitna

Sjedilački život ne dovodi samo do debljanja, već može i ugroziti razvoj mnogih bolesti srca i stila života. Uz to, tjelesna aktivnost također pomaže da se osjećate energično i u dobrom raspoloženju jer vježbanje oslobađa određene hormone i enzime mozga koji su odgovorni za dovođenje uma u stanje sreće. Dakle, fizička vježba pomoći će ljudima da ostanu sposobni, i fizički i psihički.

Voda

Pijte dovoljno vode, ključno je da budete hidrirani, i fizički i psihički. Također, dovoljno često kada su naša tijela žedna, naši hormoni nas mogu navesti da vjerujemo da smo gladni. To je nešto što nas često dovodi do nepotrebnog prejedanja. Zato je važno isključiti mogućnost gladi prije konzumiranja dodatnih kalorija. Ako i dalje osjećate glad, pojedite zdravu grickalicu.

Neka zdrave grickalice budu pri ruci

Bademi, orasi, sjemenke bundeve, lanene sjemenke, svi su dobri izvori zdravih masnoća koje ujedno i zadržavaju našu energiju. I ne samo to, one vam pomažu da ostanete puni i dulje držite šećer pod kontrolom.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

PRAVILNIM DISANJEM IZBACUJEMO 70 POSTO TOKSINA IZ ORGANIZMA

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje