Lifestyle

Komentari 1

Prosječan roditelj razgovara sa svojom djecom 5 sati - tjedno!

Prosječan roditelj razgovara sa svojom djecom 5 sati - tjedno!

Gotovo polovica, 46 posto anketiranih roditelja, reklo je da sa svojom djecom razgovaraju najviše četiri sata tjedno, a 54 posto njih bi htjelo sa djecom provoditii više kvalitetnog vremena

Više je od polovica roditelja s djecom mlađom od 18 godina izjavilo da se osjećaju 'udaljeni od svoje djece', a 43 posto njih za to krivi djecu, odnosno činjenicu da previše vremena provode pred televizorom. Vrijeme koje bi trebalo biti posvećeno obitelji djeca provode u svojim sobama i na telefonima, reklo je 51 posto roditelja. 

Istraživanje je provedeno na 1000 britanskih roditelja, a ispostavilo se da prosječni roditelj samo pet sati tjedno provede komunicirajući sa svojom djecom 'licem u lice'.

Studija je također otkrila da dijete svoje roditelje počne izbjegavati oko 13-e godine života, pa očekivano 73 posto ispitanika kaže i kako im se odnos s djecom značajno promijenio nakon što su postali tinejdžeri.

Gotovo polovica, 46 posto anketiranih roditelja, reklo je da sa svojom djecom razgovaraju najviše četiri sata tjedno, a 54 posto njih bi htjeli s njima provesti više vremena.

Tako su neki od ovih roditelja, točnije njih 80 posto počeli aktivno pratiti omiljene aktivnosti i hobije svoje djece, u nastojanju da se s njima ponovo povežu. Oko 20 posto roditelja naučilo je igrati popularnu internetsku videoigru Fortnite, 39 posto se uključilo u hobije djece, a 33 posto počelo je slušati njihove omiljene bendove, ne bi li se bolje s njima povezali, piše Study Finds.

Ovo je istraživanje pokazalo i da prosječan roditelj uspijeva pet dana mjesečno odvojiti za 'obiteljsko vrijeme', 44 posto roditelja smatra da je okupljanje obitelji za stolom 'izvrstan način za izbjegavanje tehnologije na nekoliko sati', a 50 posto se ispitanika trudi djecu potaknuti 'da budu otvorenija i iskrenija prema njima'.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci