Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Recept za veganski banana kruh

Recept za veganski banana kruh
1

Ako volite banana kruh, onda ćete sigurno zavoljeti i njegovu vegansku, zdraviju verziju. Recept je vrlo jednostavan, djeca će ga obožavati, a rapsodija okusa vam je definitivno zagarantirana

VIDEO

Daniel Watkins, bivši glavni kuhar londonskog restorana St. Leonard's ima vrhunski recept za kruh od banane, ali ova verzija je bez mliječnih proizvoda, kao i bez jaja te brašna.

- Oba djeteta mi imaju autizam i nakon ispitivanja načina na koje bismo im kao roditelji mogli pružiti podršku, naučili smo kako hrana može promijeniti i pomoći u ponašanju i blagostanju - objašnjava.

Izmijenili smo obiteljsku prehranu, prehrambene navike i rutinu kako bismo mogli pomoći i svojoj djeci i sebi. Pridržavanje biljne prehrane bez glutena i držanje podalje od šećera dramatično su poboljšali stvari. Dodatak orašastih plodova i sjemenki u ovom receptu dodaje veliku hranjivu vrijednost, a tekstura hrskavosti koju dodaje je više nego zadovoljavajuća.

Osim što ih podučava važnosti pravilne prehrane, ovo je sjajan uvodni recept za djecu koji im pokazuje kako sve sastojke izmjeriti kako bi mogli započeti postupak pripreme i shvatili kolika je važna točnost prilikom pečenja.

Začepljene pore mogu se javiti i zbog sedam nezdravih navika
Začepljene pore mogu se javiti i zbog sedam nezdravih navika

- Moja djeca vole ovaj recept iz vrlo jednostavnog razloga, zato što je to slatko! No oni također imaju dodatno zadovoljstvo jer znaju da je većina sastojaka zapravo zdrava i nema umjetnih sastojaka kao što je to sa ostalim slatkim poslasticama - tvrdi Watkins.

Veganski banana kruh

Sastojci:

  • 300 grama zobi
  • 3 vrlo zrele banane
  • 120 ml vode od slanutka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • dobar prstohvat cimeta
  • 40 grama šećera (smeđeg)
  • 30 grama kokosovog ulja
  • prstohvat morske soli
  • orašasti plodovi i sjemenke (sjemenke bundeve, sjemenke suncokreta i lješnjaci)
  • 1-2 žlice meda
Vegan banana carrot bread

Priprema:  Zagrijte pećnicu na 170°C stupnjeva. U procesor hrane ili blender stavite zob dok ne postane fini prah. Neka vaša djeca pomognu tako što ćete im dopustiti da ogule banane. Dodajte ostatak sastojaka u blender i miješajte dok se sve dobro ne sjedini i postane kremasto. Trebali biste imati ljepljivo, gusto tijesto. Stavite ga u posudu od lijevanog željeza s papirom za pečenje ili u neljepljivi lim za pečenje i pecite oko 30-40 minuta ili dok ne porumeni. To obično ovisi o veličini vašeg jela, pa pripazite.

Postoji 5 tipova vlasnika maca: Otkrijte koji ste vi među njima
Postoji 5 tipova vlasnika maca: Otkrijte koji ste vi među njima

Dok se smjesa peče, lagano prepecite dio sjemenki dok ne porumene. To se može učiniti u pećnici ili na štednjaku. Nakon što su sjemenke prepržene, dodajte nekoliko žlica meda u dublju posudu i stavite na srednje jaku vatru. Vidjet ćete kako se boja mijenja i kako se med počinje karamelizirati. Stavite med sa strane i završite s posipom od preprženih orašastih plodova, sjemenki i meda. Ostavite da se ohladi i zatim poslužite, piše HuffPost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje