Lifestyle

Komentari 8

Recepti za tople napitke: Ove zime ugrijte se uz kuhano vino, kuhani džin ili ukusan punč

Recepti za tople napitke: Ove zime ugrijte se uz kuhano vino, kuhani džin ili ukusan punč

Kada se vani temperatura približava nuli, vrijeme je da se osim odjećom utoplimo i toplim napitcima. Za to su uvijek idealan izbor kuhano vino, punč ili već svima omiljeno alkoholno piće - džin

U nastavku pogledajte recepte za ova kuhana pića i napravite sebi i svojem društvu ugodni zimski mirisni ugođaj.

POGLEDAJTE VIDEO: Tajne uživanja u vinu

Kuhano crno vino

Sastojci:

Priprema: Uspite u lonac šećer, koru i sok limete i klementina. Dodajte sve začine. Zalijte s onoliko vina da prekrije šećer i kuhajte dok smjesa ne postane sirupasta. Nakon desetak minuta dodajte ostatak vina.

Sa začinima u kuhanom vinu se uvijek može eksperimentirati, pa tako u lonac s crnim vinom možete dodati i narezanu naranču, cimet, zvjezdasti anis, med, ali i šalicu jakoga crnog čaja (earl greya) te malo tamnog ruma.

Bijelo kuhano vino

Sastojci: 

Priprema: Sve sastojke stavite u dublju tavu, lonac ili vrč i kuhajte 15-ak minuta.

Kuhani džin

Sastojci:

Priprema:

Zagrijte 200 mililitara prirodnog soka od jabuke sa žličicom meda i dodajte začine prema želji, kao što su cimet, klinčić, đumbir i/ili zvjezdasti anis. Kad to zakuha, ugasite plamen. U tu smjesu ulijte 25 mililitara omiljenog džina. Ako imate jabuku, izrežite je na kolutiće i ubacite nekoliko komada te poslužite dok je vruće. Dodajte limun za dekoraciju.

Punč

Sastojci:

Priprema:

Napravite 2 dcl crnog čaja (ne ostavljajte ga više od 2 minute potopljenog s vrućom vodom). Stavite vino, rum i vodu zagrijavati i dodajte im cimet, vanilin šećer, kriške naranče i klinčić. Kada se dobro zagrije, dodajte unutra crni čaj. Procijedite i dodajte med prema želji.

Najčitaniji članci