Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

Savjeti psihologinje za sretne i opuštene božićne blagdane...

Savjeti psihologinje za sretne i opuštene božićne blagdane...
1

Umjesto da očekujete da dobijete - možete dati. Zahvalnost, opraštanje i darivanje ključ su sreće, a upravo je to prava formula za poboljšanje raspoloženja u blagdansko vrijeme

VIDEO

Svaki ljudski kontakt napravljen u dobroj namjeri je ljekovit, kaže psihologinja Ljubica Uvodić Vranić.

- Zahvalnost, opraštanje i darivanje mogu jako dobro djelovati na raspoloženje. Polaganje računa samom sebi i razmišljanje o svemu što niste uspjeli neće vam poboljšati raspoloženje u blagdansko vrijeme. Trebate osvijestiti da niste sami na svijetu, možda ima neki susjed, prijatelj kojemu se dugo niste javili, kojeg možete pitati kako je i što radi... Umjesto da očekujete da će se vas netko sjetiti, pogledajte ima li blizu vas netko koga možete pozvati na kavu ili obratiti mu se s nekoliko riječi. Umjesto da očekujete da dobijete, možete dati. Ruka koja daje uvijek je iznad ruke koja prima i davanje uvijek stvara lijep osjećaj - kaže psihologinja Uvodić Vranić.

Dane kad nemate kuda možete korisno iskoristiti tako da napravite reda u ormarima, nađete neku knjigu koja dugo stoji i polako je pročitate. Uvijek se možete nečim zabaviti.

- Dobra šetnja nikad nije škodila. Ne možete li šetati, prošetajte u mislima, prisjetite se starih događaja, ispričajte sami sebi ili napišite nešto što se dogodilo, a možete i snimati svoje rečenice mobitelom - predlaže ugledna psihologinja.

Ako imate neki hobi koji vas opušta, bavite se njime, a ako ga nemate, pronađite ga, savjetuje.

- Tri su stvari koje utječu na hormone sreće – fizička aktivnost, čokolada i seksualne aktivnosti. Probajte se razveseliti i činjenjem dobrog djela, a ako ni to ne pomogne, možete čekati da blagdani prođu. Prirodno je i da se nekad loše osjećate jer normalni čovjek nije stalno sretan - objašnjava psihologinja Uvodić Vranić.

A za opuštanje će vam pomoći vježba pogodna i za ljude koji ne mogu izvoditi neke fizičke aktivnosti, a ako se na nju naviknete, imat će vrlo dobre rezultate.

- Sastoji se od nekoliko faza. Prvo se radi 16 dubokih udisaja, a što je veći i dublji izdisaj, to će i udisaj biti dublji i značajniji. Zatim se oslobodite briga koje vam se vrte po glavi, tako da se koncentirate na 16 brojeva, slova ili na dragu melodiju. Zatim slijedi 16 rečenica koje pozitivno govore o vama. Nemojte govoriti ‘Nisam bolesna’, nego ‘Zdrava sam’, nemojte govoriti ‘Nisam debela’, nego ‘Imam dobru liniju’ ili ‘Lijepo izgledam’. Nakon toga otputujte mislima, onako kako pjeva zbor iz ‘Nabucca’: ‘Pođi mislima na krilima zlatnim’. To je zbor robova koji su zatvoreni, ali su slobodni misliti. Nakon putovanja mislima se vratite. Ako ste na početku išli od 1 do 16, sad brojite od 16 do 1 - savjetuje psihologinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu