Lifestyle

Komentari 37

Savršeni vikend: 15 ideja kako zabaviti djecu na svježem zraku

Savršeni vikend: 15 ideja kako zabaviti djecu na svježem zraku

Uživanje u prirodi i prvim danima proljeća neće samo pomoći vama i djeci da se više bavite fizičkom aktivnošću, nego će vam pomoći da osnažite veze i njegujete svoj odnos sa djecom

Nije tajna kako moderna djeca sve manje bave u prirodi, a umjesto da se penju po drveću i trče po livadama, vrijeme provode pred ekranima različitih uređaja.

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto je odlično igrati društvene igre

Roditelji su s druge strane opterećeni poslom, a osobito ako radite od kuće, svima u obitelji dobro će doći odmak i povratak prirodi. Za aktivnosti koje predlaže SuperhealthyKids ne trebate potrošiti novac ni puno vremena za planiranje. Jednostavno provjerite što vam se sviđa i iznenadite obitelj danom za pamćenje.

1. Igra s prijateljima

U doba pandemije i ograničenih socijalnih kontakata, djeci najviše nedostaju spontana druženja sa vršnjacima. Dogovorite se sa roditeljima prijatelja vaše djece i organizirajte zajedničko druženju u parku ili nečijem dvorištu, na otvorenom.

2. Uredite mini vrt

Bez obzira imate li terasu, dvorište ili balkon, odvojite prostor koji ćete napuniti zemljom ili ispuniti teglicama i omogućite mališanima da sami zasade biljke koje žele. Ako su oni zaduženi za skrb o vrtu, to će im dati više razloga da povremeno ustanu, protegnu noge i zaliju biljke.

3. Sagradite utvrdu u dvorištu

Ako imate dvorište, terasu ili balkon. uz pomoć užeta i stare plahte sagradite utvrdu ili dvorac za vaše dijete. Dogovorite se s njima koje bi predmete još mogli ponijeti u svoju utvrdu kako bi se igrali.

4. Biciklom do susjedne četvrti

U mnogim urbanim sredinama postoje biciklističke staze i uređene šetnice, pa iskoristite blagodati i redovito šećite ili biciklirajte sa svojim najdražima.

5. Piknik u parku

Ponesite omiljene grickalice, dekicu i rekete za badminton te organizirajte piknik u obližnjem parku ili kraj dječjeg igrališta.

6. Lov na blago

Osmislite potragu za blagom u kojoj ćete u obližnjem šumarku, parku ili šetnici od vašeg djeteta u igri tražiti da donese specifične predmete poput grančice, cvijeta ili češera.

7. Penjanje

Većina djece voli se penjati, pa iznenadite mališane izletom na područje na kojem postoje stijene koje će mu omogućite pentranje.

8. Izradite brodiće

Ako živite blizu potoka ili rijeke, izradite papirnate brodiće koje možete s djecom puštati nizvodno i promatrati kako putuju.

9. Umjetnost na otvorenom

Slikanje u parku, skupljanje lišća ili crtanje umjetničkih djela kredom na pločniku odličan je način izražavanja.

10. Pogled u nebo

Bez obzira gdje živite, čim padne mrak na nebu su vidljive zvijezde. Promatrajte ih, tražite sazviježđa i prepoznajte ih. Ili se zabavite promatrajući oblake i pogađajući na koje oblike sliče.

11. Očistite susjedstvo

Djeca iznimno brinu o okolišu i zaista im nije teško usaditi pozitivne navike, pa provedite vikend prikupljajući smeće oko zgrade ili uklanjajući ga iz omiljenog parka.

12. Igrajte se vodom

Od pranja obiteljskog automobila do zalijevanja vrta, postoji mnogo načina kako se zabaviti igrajući se vodom na otvorenom.

13. Iskušajte novi sport

Ako nikad sa svojim djetetom niste zaigrali košarku, možda je vrijeme da iskušate novi sport i zajednički se zabavite.

14. Balončići od sapunice

U laganu šetnju ponesite posudu sa sapunicom i provjerite tko u obitelji može napuhati najveće balončiće, čiji najdalje lete, a čiji najduže traju.

15. Ovjekovječite prirodu

Odaberite mjesta koje rijetko posjećujete i obavezno ponesite foto aparat te fotografirajte omiljena mjesta. Tražite drveće koje izgleda drugačije, cvijeće koje niste nikad primijetili ili druge osobitosti koje daju šarm tom kutku prirode.

Najčitaniji članci