Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Seks-detoks za 2020.: Riješite se 'prijatelja' i loših opsesija

Seks-detoks za 2020.: Riješite se 'prijatelja' i loših opsesija
1

Prestanite cijelo vrijeme misliti o tome hoćete li nekoga upoznati i svoj život 'staviti na čekanje' kada upoznate potencijalnog partnera, savjetuje Tracey Cox za uspješniji ljubani život u 2020.

VIDEO

DETOKS ZA IZLASKE

Riješite se 'prijatelja s povlasticama'

Lijepo je imati nekoga kome se možete obratiti kada se osjećate usamljeno, treba vam zagrljaj ili jednostavni vrući seks bez obaveza, ali ako težite tome da imate dugu i stabilnu vezu, 'prijatelji s povlasticama' će vam samo štetiti.

Ljudi su takvi da trebaju poticaj da se pokrenu i krenu potražiti ili ostvariti nešto što žele, a ako imate 'prijatelja s povlasticama' teže ćete krenuti tražiti nekoga za ozbiljnu vezu jer u glavi imate percepciju kako već imate nekoga tko vam može zadovoljiti dio tih potreba.

Preizbirljivi ili premalo izbirljivi?

Nije lako shvatiti jeste li sami zato jer ste preizbirljivi ili zato jer ste premalo izbirljivi.

Mnogi ne mogu sami odgovoriti na to pitanje jer na to gledaju iz svoje perspektive, a teško će netko za sebe reći da je preizbirljiv ili nešto slično.

Tracey Cox savjetuje da pitate svoje najbliže prijatelje da vam odgovore jeste li kod traženja partnera preizbirljivi ili premalo izbirljivi jer oni su ti koji sve te vaše veze proživljavaju zajedno s vama, a ipak mogu zadržati objektivno stajalište.

Veliki ljubavni horoskop 2020.: Provjerite što vas sve očekuje!
Veliki ljubavni horoskop 2020.: Provjerite što vas sve očekuje!

Napravite 'partner listu'

Zapišite 10 osobina koje vaš partner mora imati i 10 osobina koje bi bilo lijepo da ima, ali ništa od toga nemojte bazirati na izgledu ili novcu.

Svaki novi potencijalni partner mora imati barem 7 karakteristika s 'mora imati' liste i barem 5 osobina s 'bilo bi lijepo' liste prije nego počnete izlaziti.

Seks pod vašim uvjetima

Fotolia

Ako vam se čini da drugima seks nije nešto bitno, to ne mora značiti da to mora vrijediti i za vas. 

Nemojte se bojati nekome reći da se želite upoznati prije seksa te da će to trajati barem nekoliko tjedana. Ako potencijali partner pobjegne nakon što ste to rekli, taj ionako nije bio pravi za vas.

Opsesije su nezdrave

Prestanite cijelo vrijeme misliti o tome hoćete li nekoga upoznati i ne smijete cijeli život 'staviti na čekanje' kada upoznate nekog potencijalnog partnera.

Tracey savjetuje da barem jednu večer u tjednu provedete s osobama s kojima niste romantično povezani jer ćete na taj način dobiti potrebnu podršku i osjećat ćete se voljeno, a zbog toga ćete na kraju vjerojatnije naći i kvalitetnijeg partnera.

Veliki godišnji horoskop 2020.: Bit će burna Ovnu, Raku, Jarcu
Veliki godišnji horoskop 2020.: Bit će burna Ovnu, Raku, Jarcu

DETOKS ZA VEZE

Izađite iz toksične veze

Unhappy married couple after cheating at home

Postoji vrlo jednostavan način da provjerite jeste li u zdravoj vezi. Pitajte svoju obitelj i prijatelje sviđa li im se vaš partner.

Pretpostavimo da vam obitelj nije disfunkcionalna i da vas svi prijatelji ne mrze i u tom slučaju njihov odgovor bi trebao biti - da. Ukoliko manji broj njih kaže 'ne', to nije znak za alarm jer nismo svi isti i ne odgovaraju svima svi ljudi.

Znači, ako većina vaše obitelji i prijatelja kaže da im se ne sviđa s kim ste u vezi, to vam je odličan znak da ste možda u toksičnoj vezi.

Brinite o sitnicama

Jedna velika studija o vezama pokazala je da ljude u vezama ne vesele velike i grandiozne geste, već male, svakodnevne sitnice kojima vam netko pokazuje da mu je stalo do vas.

Zapamtite, važno je s vremena na vrijeme poslati poruku 'volim te' ili odnijeti doručak u krevet partneru ili partnerici.

Prvo učinite sebe sretnim

 Ako ste sretni, puno je ugodnije biti u vašem društvu. Stoga Tracey savjetuje da svaki dan barem pola sata odvojite za stvari koje vi volite raditi.

Osim toga, brinite i o zdravlju i kondiciji jer što ste zdraviji to ste i sretniji.

Svoje tajne povjeravajte svom partneru

Najbliži smo s ljudima koji znaju najviše o nama. Ako pak svoje tajne ili intimne misli govorite nekom drugom, a ne svom partneru/ici, stvarate distancu u vezi.

Tracey savjetuje da s partnerom ne pričate samo o poslu, svakodnevnim obavezama i novcu ili djeci nego da s njima dijelite i svoje frustracije, snove i osjećaje.

Idite u zajedničke šetnje tri puta tjedno

Idite u najbližu prirodu koju možete naći i hodajte. Zbog svježeg zraka osjećat ćete se bolje, a i dok hodate više ćete razgovarati jer nećete stalno gledati u mobitel.

Osim toga, kada hodate jedno kraj drugoga lakše ćete načeti 'teške teme' nego kada se gledate u oči, jedan nasuprot drugom.

Neću se slikati! Mrzovoljna je beba postala hit zbog ljute face
Neću se slikati! Mrzovoljna je beba postala hit zbog ljute face

Napravite 'knjigu veze'

Nabavite bilježnicu i stavite olovku kraj nje. U bilježnicu tada možete zapisivati poruke jedno drugom, zahvale za lijepe geste i slično. Uz to, u bilježnicu možete zapisivati i što vas smeta kod partnera, a to je posebno korisno za parove kojima verbalna komunikacija nije jača strana, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:40
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara