Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Šest brzih umaka za slasnu paštu bez ekstra nakuhavanja

Šest brzih umaka za slasnu paštu bez ekstra nakuhavanja

U nedostatku vremena, a u napadaju gladi, situaciju spašavaju jednostavni i lagani umaci od rajčica, gljiva, češnjaka, a od pelata obrok je gotov za 10 minuta

Umak od badema

Ako zbog pretrpanog rasporeda niste stigli skuhati večeru, situaciju će spasiti egzotični S.O.S. umak od badema koji se poslužuje za samo desetak minuta. Uzmite pola šalice badema, pola šalice svježeg bosiljka, rajčicu, žlicu nasjeckanog češnjaka i pola šalice maslinova ulja. Nakon što ste u vrućoj vodi blanširali bademe, stavite ih u blender i izmiksajte. Svemu dodajte bosiljak, rajčicu, maslinovo ulje i češnjak pa ponovno izmiksajte. 

Jednostavno prelijte preko tjestenine.

POGLEDAJTE VIDEO: Idealan umak za svaku tjesteninu

Pokretanje videa...

tjestenina 01:12

Umak od artičoka

Podjednako brzo radi se i umak od artičoka. Izvadite ih iz staklenke i izmiksajte u pire. Zatim na maslinovu ulju popržite dva češnja češnjaka, dodajte pire od artičoka, posolite pa pirjajte dvije minute. U nedostatku vremena, a u napadaju gladi, dobitna kombinacija je i bijeli umak od gorgonzole. Dva češnja češnjaka nasjeckajte. Pirjajte na tri žlice maslinova ulja, a čim češnjak poprimi zlatnu boju, dodajte nasjeckanu gorgonzolu i pirjajte dok se ne otopi. Dolijte 500 ml vrhnja za kuhanje pa prokuhajte. Prelijte tjesteninu, pospite naribanim sirom i uživajte.

Najbrža pašta šuta na svijetu

Dva češnja češnjaka pirjajte na maslinovu ulju. Dodajte pola kilograma konzerviranoga graha i pola šalice mesne ili povrtne juhe. Kuhajte 15-ak minuta pa dodajte žlicu umaka od rajčice i mediteranskih začina. Nastavite kuhati pet minuta na srednjoj vatri. Na kraju dodajte kuhanu tjesteninu.

Količina ovisi o umaku: Sol u tjesteninu dodajte dok se kuha
Količina ovisi o umaku: Sol u tjesteninu dodajte dok se kuha

Umak od suhih gljiva i parmezana

U pola litre vode namočite 15 dag suhih gljiva. U posudu s maslinovim uljem stavite gljive i pola od ukupne količine vode. Dodajte tri češnja češnjaka te kuhajte dok se sve ne zagusti. Preostalu vodu od gljiva dodajte vodi u kojoj kuhate tjesteninu. Prije posluživanja topli umak pospite naribanim parmezanom.

Slasna tjestenina s cvjetačom

Cvjetaču odvojite na cvjetove i prokuhajte. Zatim na maslinovu ulju pirjajte dva usitnjena češnja češnjaka. Dodajte kuhanu cvjetaču i pomno miješajte. Postupno dodajte nasjeckani peršin i začinite s malo papra. Podlijte s malo vode u kojoj se kuhala cvjetača. Prema želji, možete dodati i malo vrhnja za kuhanje. 

Odlični savjeti kako tjesteninu pravilno soliti, kuhati, servirati
Odlični savjeti kako tjesteninu pravilno soliti, kuhati, servirati

Lažna šalša s metvicom

Na maslinovu ulju popržite dva češnja češnjaka. Dodajte 500 ml pelata od rajčice. Miješajući, pelate usitnite kuhačom. Pirjajte deset min na laganoj vatri. Prije kraja dodajte nekoliko usitnjenih listova svježe metvice ili malo suhe majčine dušice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo