Lifestyle

Komentari 16

Sin (8) ustaje u 5 i diže utege 3 sata na dan, a mama se ponosi

Sin (8) ustaje u 5 i diže utege 3 sata na dan, a mama se ponosi

Blaiza mama sa sobom vodi u teretanu od kad je bio beba, a dječak već bez problema diže skoro 60 kg i u tome uživa te je zaradio status 'najsnažnijeg djeteta u Velikoj Britaniji' s čime se njegova mama ponosi

Osobna trenerica Jayne Tingle (40) pohvalila se da je njen sin Blaize (8) najjače dijete u Velikoj Britaniji jer svaki dan ustaje u 5.30 ujutro kako bi tri sata dizao utege.

Mama kaže kako voli Blaizeov mišićavi izgleda i napominje da je dječak zdrav, da jede puno voća i povrća i po noći spava osam sati - ali ne slažu se svi da bi osmogodišnjaku dizanje utega trebalo biti hobi. 

POGLEDAJTE VIDEO o teretani u New Yorku u kojoj se za bolje rezultate vježbanje spaja s najnovijom tehnologijom:

Ispričala je da Blaiza vodi sa sobom teretanu od kad je bio beba, a dječak već bez problema diže skoro 60 kg i odrasle savjetuje kako da što bolje dižu utege. Ustaje u 5.30 ujutro i vježba dok većina djece još spava, no za razliku od većine vršnjaka Blaize ne gleda crtane filmove ni ne igra igrice.

Umjesto toga, kaže mama, on diže utege, isteže se na traci i preskače uže.

- Neke me mame kritiziraju, govore da će mu utezi utjecati na kosti i na rast i da to nije normalno - požalila se Tingle. "Ja sam kvalificirani osobni trener i ništa ne forsiram, Blaize to sam želi a ja sam tu da mu pokažem najbolju tehniku i pravilno ograničavam težinu utega koje diže".

- Tijekom izolacije zbog pandemije pretvorili smo vrt u teretanu, a Blaize se i tad sam budio u zoru da vježba, nakon čega učimo jer znam da je i to bitno - rekla je mama Jayne .

Evo što liječnik kaže o osmogodišnjaku koji diže tako teške utege:

- Je li dizanje utega loše za dječaka od osam godina ovisi samo o tome je li program pravilno osmišljen: s treninzima snage i drugim vježbama. Ako je, te su navike zdrave i ostaju cijeli život. Dizanje utega može utjecati na djetetov rast samo ako ošteti osjetljiva područja, takozvane ploče za rast na epifizi. 

"A to se može dogoditi ako se pretjeruje ili ako prati neki program koji je kreiran za odrasle", objasnila je za The Sun dr. Carol Cooper koja kaže i da unatoč svojoj dobi dječak može dizati i utege duplo teže od njegove težine.

- On je skup mišića i zabave, a mnogi misle i da je najjače dijete u Velikoj Britaniji - kaže mama o Blaizeu koji voli i borilačke sportove.

- Njegova ljubav prema sportu i treninzima mi nije veliko iznenađenje, to je naslijedio od mene - kaže Tingle.

Najčitaniji članci