Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
24 komentara

Spavate na leđima, trbuhu ili boku? Po tome se bira jastuk

Za spavače na leđima idealan je plići, mekani jastuk, dok onima koji spavaju na boku treba čvršća potpora za vrat. Okrećete li se neprestano, najbolji je mekani jastuk srednje visine...

beautiful woman sleeping and smiles in his sleep in  bed
Foto: Evgeny Atamanenko
24 komentara

Ako se neprestano vrpoljite u krevetu, a isprobali ste stare trikove za bolji san kao što je izbacivanje kofeina, krivac je možda vaš jastuk. Jastuke bi trebalo mijenjati svake tri godine kako bi vam davali pravilnu podršku, a odabir vrste ovisi o položaju u kojem spavate, tvrde stručnjaci za san. Tijekom vremena, jastuci mogu postati spljošteni, a takvi ne daju vašoj glavi i vratu pravilnu potporu. 

Testirajte je li jastuk za baciti:

Test 1
Položite jastuk preko ruke, a ako se savije preko ruke kao torba za sedlo, vašem je jastuku istekao rok trajanja.

Test 2
Da biste testirali kvalitetu jastuka, stavite ga na čvrstu površinu i pritisnite u sredini. Jastuk dobre kvalitete vratit će se u prvotnu formu čim podignete ruku

Dreamstime POREMEĆAJI U SNU Problemi sa spavanjem: Kada treba potražiti stručnu pomoć?

Kakav je jastuk najbolji za vas?

Iako to ovisi i o osobnom ukusu, postoje smjernice za to kakav je jastuk najbolji za vas ovisno o načinu spavanja

Spavate na leđima
Spavate li uvijek na leđima, bilo bi dobro da odaberete mekani jastuk koji neće previše podići glavu i napraviti stres vratu.

Spavate na boku
Čvrsti, visoki jastuk poželjan je za spavače na boku jer će poravnati kralježnicu i vrat. Postavljanje jastuka između koljena dok spavate može pak spriječiti bol u donjem dijelu leđa.

Spavate na trbuhu
Spavači koji se odmaraju na trbuhu trebaju jastuk koji podupire vrat i leđa, stoga bi bilo dobro uložiti u mekani jastuk. Nekima paše i da podvuku jastuk pod trbuh kako bi poduprli donji dio leđa.

PLAN ZA SAN Trikovi za bolje spavanje: Noću nam se mozak čisti od toksina

Okrećete se
Mnogi ljudi spavaju u različitim položajima tijekom noći, pa stoga nema savršene formule za odabir jastuka - ali najbolje je nabaviti jastuk srednje visine koji pruža potporu za spavanje sa strane, ali i da je dovoljno plitak za spavanje na leđima. Kako biste produljili rok trajanja jastuku, dobro ga je protresti svaki dan da se s vremenom ne spljošti. 

S NJIMA MNOGI VARAJU U VEZI: Ovo su 3 najseksi horoskopska znaka kojima nitko ne može odoljeti

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message