Lifestyle

Komentari 0

Super trik kako spriječiti pojavu plijesni u gumenim igračkama

Super trik kako spriječiti pojavu plijesni u gumenim igračkama

Nikada više nemojte brinuti o plijesni u dječjim igračkama za kupanje! Pomoću ovog lakog trika taj problem ćete zauvijek riješiti i uživati u kupanju svojih mališana

Dakle, ako ste roditelj ili ste morali biti u blizini djece tijekom kupanja, vjerojatno ste imali posla s igračkama za kupanje. I ne govorimo samo o plastičnim patkicama, već o igračkama koje se redovito unose u kadu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Društvene igre

Možda imate košaru ispod umivaonika za njih, ili ih ostavljate u kadi da se nakon kupanja osuše, ali njihova glavna namjena je zabava najmlađima tijekom kupanja. 

Nesretna nuspojava 'ove zabave' je da su te igračke često u vodi, a svi znamo da voda koja se nalazi u malim, tamnim prostorima može razviti plijesan.

Jedna mama je otkrila jednostavan trik kojim bi se mogli zauvijek riješiti pljesnivih igračaka za kupanje.

Xaveria Russel (xpickens19) ističe da većina igračaka, posebno igračaka za kupanje, ima malu rupu na dnu iz koje bi trebala nakon kupanja iscuriti sva voda. 

Međutim, često se unatoč toj rupici u igračkama zadržava voda, pogotovo ako igračka ima čudne kutove ili pukotine. Zamislite samo tu omiljenu gumenu patkicu i kako ju tresete i stišćete, što se čini sto godina nakon kupanja, a i dalje čujete da u njoj ima vode. Sada zamislite svu tu vodu koja je plodno tlo za plijesan.

I sad nastupa Xaverija sa svojim trikom. Zatvorite rupicu gumene igračke vrućim ljepilom i tako spriječite ulazak vode u nju, što sprječava svaku mogućnost pojavljivanja plijesni!

Ovaj je izvrsno za igračke koje se ne mogu rastaviti i očistiti, kao kod većine gumenih igračaka za kupanje.

Puno roditelja se zahvalilo mudroj mami u komentarima, a neki su napisali kako ih je spasila od potencijalnih bolesti i olakšala kupanje s djecom. 

Nekolicina ljudi je izrazilo brigu da bi djeca mogla noktićima skinuti vruće ljepilo. Drugi pak žale zbog svih gumenih igračaka za kupanje koje su već bacili.

Najčitaniji članci