Sve od prirodnih materijala: Ovi ukrasi za dom će vas oduševiti | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Sve od prirodnih materijala: Ovi ukrasi za dom će vas oduševiti

Sve od prirodnih materijala: Ovi ukrasi za dom će vas oduševiti

Čarobna lampa, borići od vune i filca ili pleteno ogledalo - sve su to ručni radovi Martine i njene mame koje su zbog velike ljubavi prema prirodnom materijalima odlučile izrađivati unikatne dekoracije

VIDEO

Martina Knezović iz okolice Zagreba je prije nešto manje od godinu dana zajedno s mamom pokrenula brand VIUVIU decoration s ciljem da ponude ručno rađene proizvode za dom koji se izrađuju u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Majka troje djece izrađuje eko pelene

Pokretanje videa...

Eko pelene 01:01

- Zaljubljenik sam u prirodne materijale tako da za proizvode kombiniramo nekoliko materijala: vrbovu šibu, drvo, staklo, pluto, vunu a uskoro i rafiju - tvrdi Martina i dodaje kako se posebna pažnja pridaje ekološkom pakiranju proizvoda pri čemu se proizvodi poput ogledala omataju u tkaninu koja se kasnije može iskoristiti za različite namjene.

Top trikovi za savršenu kućicu od medenjaka: Kako je ukrasiti?
Top trikovi za savršenu kućicu od medenjaka: Kako je ukrasiti?

Većina ovih kreativnih proizvoda osmišljena je da se mogu koristiti na više načina tako da, ako želite osvježiti prostor nekim novim detaljem, ne morate kupovati nešto novo nego jednostavno nadopunite dekoraciju s onim što vas okružuje – ubacite cvijeće, suhu travu ili neki ukras koji vam već stoji sakriven u ormaru.

Jedan takav primjer je pleteno ogledalo tako da se ono, osim ogledala, može koristiti i kao memo ploča jer je stražnja strana obložena plutom na koje možete stavljati razne poruke. Ogledalo je također moguće koristiti i kao dekoraciju za stol tako da uz dodatak svijeća i malo zelenila možete imati prekrasan adventski vijenac. Okvir ogledala idealan je i za ubacivanje raznog bilja i cvijeća tako da svoje ogledalo možete mijenjati kada god poželite.

Kako ukrasiti bor na kojem će vam svi zavidjeti? Evo što je u trendu ove godine
Kako ukrasiti bor na kojem će vam svi zavidjeti? Evo što je u trendu ove godine

Još jedan inovativan proizvod Martine i njena mame je lepeza koja je napravljena od punog drva i vrbove šibe. Ona se može staviti i na zid i na stol, a s obzirom da u sebi ima jako puno rupica, moguće je u njih stavljati razno suho cvijeće koje je sada vrlo popularno.

- Uz lepezu dolaze i 3 staklene epruvete koje se ubacuju u bazu lepeze tako da je moguće stavljati u nju i svježe cvijeće. S obzirom da je fronta lepeze napravljena od pluta, na njega je moguće staviti razne poruke. Ukoliko netko želi ovu lepezu držati u hodniku i da mu osim ukrasa služi i za držanje ključeva – moguća je i ta izvedba - objasnila je Martina.

Pletena mreža također se može koristiti kao organizator, držač fotografija i raznih poruka ili kao držač za cvijeće. Uz mrežu su u ponudi i kvačice s datumima i danima koje Martina ručno izrađuje pomoću pečata koji su napravljeni na hrvatskom jeziku.

- S obzirom na to da sam veliki ljubitelj biljaka i cvijeća, a puno vremena provodim u Dalmaciji, u suradnji s jednim studijom sam napravila i memo listiće koji promoviraju ljepotu Hrvatske. Radi se o prvoj kolekciji memo listića Dalmacija s vizualima agave i masline. Naravno, u budućnosti u planu je da na ovaj zanimljiv način promoviram i ostale ljepote naše Hrvatske - izjavila je.

S obzirom da u ponudi VIUVIU dekoracija imaju i vunu, moguće je također naručiti i popularne pompone od vune – cofleke u raznim dimenzijama koji se mogu koristiti kao dekoracija za bor, a za Božić u asortimanu imaju prekrasne boriće od vune i filca koji su savršena dekoracija za nadolazeće blagdane.

Martina ističe kako je proizvod na kojem se radilo posljednjih nekoliko mjeseci - čarobna lampa - stvarno jedinstvena na našem tržištu. Naime, radi se o stolnoj lampi ispod koje se mogu mijenjati razne dekoracije i na taj način uvijek možete imati nešto novo u svom domu. S obzirom na to da u svom asortimanu Martina ima proizvode koji zahtijevaju razne repromaterijale i alate, tako surađuje i s raznim dobavljačima.

Još jedna dodatna zanimljivost je ta što je Martina u svoj studio uvela i jednu novu odnosno staru stvar, a radi se o pisaćoj mašini na kojoj se pišu deklaracije i računi čime želi dodatno istaknuti da se posebna pažnja pridaje svakom detalju ovih ručno napravljenih proizvoda.

Utočište od zombija? Misterij najusamljenije kuće na svijetu
Utočište od zombija? Misterij najusamljenije kuće na svijetu

Ako želite naručiti ove prekrasne, ručno rađene proizvode, trenutno je moguće naručiti ih preko VIUVIU Instagram profila, a u budućnosti je u planu i web stranica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Znate li zašto jezik pobijeli? Evo kada doktoru i kako vratiti boju
RAZNI SU UZROCI

Znate li zašto jezik pobijeli? Evo kada doktoru i kako vratiti boju

Bijeli jezik može nekoga zabrinuti jer to nije normalno stanje jezika, ali većinu vremena je bezopasno. Postoje slučajevi u kojima bijela boja može biti upozorenje na infekcije

Nema boljih prijatelja od ova 4 znaka Zodijaka: Oni su rame za plakanje, 'partneri u zločinu'...
UVIJEK SU TU ZA VAS

Nema boljih prijatelja od ova 4 znaka Zodijaka: Oni su rame za plakanje, 'partneri u zločinu'...

Bilo da tražite odanu osobu od povjerenja, pustolovnog 'partnera u zločinu' ili nekoga da vas podržava, određeni horoskopski znakovi ističu se kao najbolji prijatelji
Preminuo poznati zagrebački kirurg: Malo je takvih kao Tony
LIJEČNIK, HUMANIST, PJESNIK...

Preminuo poznati zagrebački kirurg: Malo je takvih kao Tony

Kirurg Antun Kljenak preminuo je danas u 61. godini, a ova vijest rastužit će sve njegove kolege i one koji su ga poznavali. Bio je specijalist dječje kirurgije na Klinici za dječje bolesti i dobitnik Nagrade grada Zagreba