Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tajna dobrog kruha: Tijesto se diže jedan sat pa se premijesi

Tajna dobrog kruha: Tijesto se diže jedan sat pa se premijesi

Kod pripreme domaćeg kruha važno je da ne preskačete ključne korake. Birajte najbolje sastojke i temperaturu podesite ovisno o vrsti brašna, a proces dizanja tijesta nemojte ubrzavati

Osim osnovnih sastojaka, za dobar domaći kruh ključna je strpljivost. Valja pripremiti unaprijed sve sastojke, a potom umijesiti kvalitetno tijesto i ostaviti ga da se diže. Mnoge domaćice tvrde kako im je kruh mekši i bolji kad ga tijekom dizanja premijese, a to ima smisla budući da u tom procesu u tijestu ostaje zarobljen zrak, koji pečenom kruhu daje prozračnost i mekoću. Valja pripaziti i da se tijesto diže na toplome mjestu bez strujanja zraka, a treba ga prekriti običnom čistom kuhinjskom krpom. Krpa mora biti bez mirisa deterdženta ili omekšivača jer bi se mogao upiti u tijesto i time pokvariti okus i miris.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za subotu 14. prosinca: Blizanci maštaju o putovanju, Vaga shvaća što želi
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 14. prosinca: Blizanci maštaju o putovanju, Vaga shvaća što želi

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 14. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje