Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tajna savršene pašticade: U klasičnu ne ide muškatni oraščić, a meso se prži na masti

Tajna savršene pašticade: U klasičnu ne ide muškatni oraščić, a meso se prži na masti

U kilogram i pol goveđeg buta nabodu se komadići slanine i češnjaka te se preko noći (ili maksimum 48 sati) ostavi u mješavini za pac od kvasine, vode i crnog vina

Pašticada je perjanica svih dalmatinskih mesnih recepata. Govorilo se da se ne može cura udati ako ne zna skuhati dobru pašticadu. Smatraju je svojom baš svugdje u Dalmaciji. To je jedno od jela po kojemu je poznata pojedina kuća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Punjena jaja: Par trikova uz koje će vam uvijek dobro ispasti
SUPER RECEPTI

Punjena jaja: Par trikova uz koje će vam uvijek dobro ispasti

Otkrivamo tajne savršenih punjenih jaja! Uz savjete za pripremu i dekoraciju, donosimo recepte za sve okuse – od klasičnih do egzotičnih kombinacija s pestom i rakovima
Običaji na Veliku subotu: Palio se oganj, u crkvu su nosili jaja
NEKADA I SADA

Običaji na Veliku subotu: Palio se oganj, u crkvu su nosili jaja

Velika subota je dan Kristova počinka u grobu i treći dan vazmenog trodnevlja. Vjernici se prisjećaju Kristove muke i žrtve, mole u tišini, obilaze 'Kristov grob' i čekaju Vazmeno bdjenje. Toga dana nema liturgije