Kako bi na tanjuru špageti djelovali savršeno posluženi kao da ste u restoranu, trebaju vam samo šeflja i vilica za meso. Jednostavan trik otkrio je poznati talijanski chef
Talijanski kuhar otkrio je trik kako najbolje poslužiti špagete
Andrea Tranchero radio je u renomiranim svjetskim restoranima nositeljima Michelinovih zvjezdica, a sada je otkrio jednostavan trik uz kojeg će svi špagete baš svaki put poslužiti na tanjuru kao da su profesionalci, piše Daily Mail.
POGLEDAJTE VIDEO O TJESTENINI:
Pokretanje videa...
Tranchero kaže kako vam za trik trebaju samo šeflja i vilica za meso. Šefljom je zagrabio špagete, zatim je stavio vilicu te je okrenuo nekoliko puta.
POGLEDAJTE VIDEO CHEFA TRANCHERA:
- Uzmete vilicu i na nju stavite količinu koju želite. Ne stavljajte previše jer će inače tjestenina ispadati - savjetuje on.
Vilicu okrećete u šeflji sve dok se ne stvori maleni tornjić. Držite je u šeflji sve dok niste spremni za posluživanje. Tranchero potom nježno iz šeflje vilicom vadi špagete i postavlja ih na tanjur. Na kraju, vrti vilicu u smjeru okretaja prije nego što je izvuče, a tjestenina na tanjuru ostaje savršeno servirana.
- Ovo je težak dio - kaže on.
Zahvaljujući ovoj metodi umak će također ostati na tanjuru, a neće se izlijevati.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...