
Domaći kolači uvijek su najukusniji, a osobito ako koristite zdrave namirnice koje svi ukućani vole. Jabuku se može pripremiti na puno načina, a u ovom tartu posebnu aromu joj daje kruška
Lifestyle
Komentari 2Domaći kolači uvijek su najukusniji, a osobito ako koristite zdrave namirnice koje svi ukućani vole. Jabuku se može pripremiti na puno načina, a u ovom tartu posebnu aromu joj daje kruška
Obiteljski nedjeljni ručak zaokružite ukusnim tartom od kruške i jabuke koji ne sadrži masnoće, a zdraviji kokosov šećer je u minimalnim količinama. Uz neizostavni cimet, cijela će kuća mirisati dok se kolač peče.
POGLEDAJTE VIDEO: Pažaninov recept za sardine na kremi od graha
Pokretanje videa...
Sastojci:
Postupak:
Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Žumanjke pomiješajte sa brašnom, praškom za pecivo i bademovim mlijekom te umijesite tijesto. Podijelite ga na dva dijela od kojih je jedan manji.
Razvaljajte prvu kuglicu tijesta. Naribajte kruške i jabuke te ih prelijte sokom limuna, dodajte koricu limuna, kokosov šećer i cimet te dobro promiješajte. Nježno umiješajte snijeg.
U tepsiju od 30 centimetara premazanu uljem položite razvaljano tijesto i izbockajte ga vilicom. Preko toga stavite nadjev. Potom razvaljajte zadnji komad tijesta i narežite ga na trake ih složite preko jabuka. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 35 minuta.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+