Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Tri načela koja će vam pomoći da nikad ne izgubite motivaciju

Tri načela koja će vam pomoći da nikad ne izgubite motivaciju
1

Činjenica da je slava prolazna podsjeća me na to da nikad ne dopustim da me postignuće ponese, uvjeren kako će se to uvijek pamtiti i kako ću 'počivati na lovorikama', kaže Alex Haimann

VIDEO

Kad sam 2012. prvi put ručao s izvršnim direktorom i suosnivačem moje sadašnje tvrtke, nisam imao pojma da će razgovor dovesti do ponude da se pridružim, tad još maloj startup tvrtki, ispričao je za Insider izvršni direktor tvrtke Less Annoying CRM Alex Haimann, koji kaže da se tada ne bi pridružio tom timu da sebe nije podsjetio na nešto što mu je otac rekao još kao desetogodišnjaku - da uspjeh i slava uvijek zahtijevaju hrabrost i rizik.

- Mnogi, kako postaju uspješni u svojim karijerama, sve više izbjegavaju rizik - kaže Haimann.

Najnovije istraživanje tvrtke Vistaprint pokazalo je da se 33 posto vlasnika malih tvrtki ne osjeća motivirano kao kad su svoje tvrtke tek osnovali, a 36 posto ih motivaciju izgubi i 'nekoliko puta godišnje'.

Gubitak motivacije prirodan je, kaže Haimann, ali može biti prirodno i vratiti je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovih dana, kad osjetim kako mi motivacija pada, prisjetim se toga da nema slave bez hrabrosti, što mi je rekao otac kad mi je bilo deset godina. Kasnije, oko 13. godine, naučio sam frazu 'slava je prolazna', kad su mi roditelji pokazali klasik o Drugom svjetskom ratu, film 'Patton' - ispričao je mladi poduzetnik, koji kaže da je za njega riječ 'slava' postala sinonim za 'postignuće'.

- Činjenica da je slava prolazna podsjeća me na to da nikad ne dopustim da me neko postignuće ponese, uvjeren kako će se to uvijek pamtiti i kako ću 'počivati na lovorikama' - kaže Haimann koji se, da bi uvijek pronašao motivaciju, drži tri načela, piše Business Insider

Teško prihvaćate sebe jer živite u prošlosti i želite biti savršeni
Teško prihvaćate sebe jer živite u prošlosti i želite biti savršeni

1. Odvojite vrijeme za razmišljanje

Kad naiđem na prepreke, prvo se zapitam imam li hrabrosti za neki veliki korak prema cilju kojem težim? Procjenjujem što mi je važno u tom ostvarenju i što će mi trebati da to i postignem.

- Takvo je razmišljanje važno kad treba donijeti neke velike odluke. Razmislite o tome što vam je najvažnije na životnom putu. Je li vam izazov smislen? Igraju li u njemu bitnu ulogu osobno poboljšanje, rast i učenje? Kako možete postati bolji nego što ste sada,  profesionalno i osobno - savjetuje on.

2. Po potrebi 'presložite' prioritete

Vjerojatno ste svoju karijeru počeli puni ciljeva i ideja o onome što vam je važno, ali ponekad sastanci, e-mailovi i izvještaji imaju prednost i možete izgubiti osjećaj gdje idete. Tada je važno imati frazu koja će vam pomoći da se preusmjerite.

Jigsaw is a harmony among the group will not be impossible.

Odaberite frazu ili nekoliko riječi koje vas podsjećaju na to što je vama važno. Meni osobno riječi 'bez hrabrosti nema slave' razbistre um. Vaša fraza može biti neka slična mantra, molitva ili misaoni postupak. Važno je da vas dovede do toga da možete jasno procijeniti što je najvažnije i upravljati svojim prioritetima u skladu s tim.

Dobra pitanja za prvi spoj: Uz njih će razgovor teći prirodnije
Dobra pitanja za prvi spoj: Uz njih će razgovor teći prirodnije

3. Imajte na umu 'širu sliku'

- Koliko god sam se fokusirao na dostignuća tijekom svoje karijere, shvaćao sam da najveći životni uspjesi često nisu vezani za profesionalne uspjehe i priznanja, sve se svodi na ono što je vama najvažnije - kaže Haimann koji, kad se previše zaokupi poslom, podsjeti sebe da mu ono što postiže na poslu nije ni približno važno koliko je biti uz njegovo dvoje male djece. 

- Želim imati uspomene na njihovo djetinjstvo, koje nije prekinuto lupanjem prstiju po tipkovnici ili zvonjavom mobitela, jer, što znači obitelj ako niste uz njih da jedni u drugima uživate - zaključuje on i poručuje:

- Sljedeći put kad se suočite s teškom odlukom ili radnim projektom koji nadilazi vaše znanje i sposobnosti, sjetite se da bez truda nema ni uspjeha. Ali ne dajte da vam uspjeh udari u glavu, slava je prolazna i svaki uspjeh mora voditi ka sljedećem.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'