Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Trikovi kako brzo i bez muke oguliti paprike za pripremu ajvara, a tu je i odličan recept

Trikovi kako brzo i bez muke oguliti paprike za pripremu ajvara, a tu je i odličan recept

Uz nekoliko fantastičnih trikova za lakše guljenje pečenih paprika, donosimo i recept za brzu pripremu ajvara od sjeckanih paprika i rajčica, čiji će vas okus oduševiti

VIDEO

Ako imate običaj pripremati ajvar za zimnicu, dobro je znati da postoje i verzije koje su jednostavnije za pripremu i brže kuhane. Takav je slučaj s ajvarom od sjeckanih paprika, pogotovo ako znate dobar trik za brzo i jednostavno guljenje paprika. 

POGLEDAJTE VIDEO: Povrće koje sliči na ljude

Pokretanje videa...

Trump tikve 00:48

Postoji nekoliko trikova za to. Jedan od načina da lakše skinete kožicu sa pečenih paprika jest da ih stavite u plastičnu vrećicu i zavežete, pa pustite da tako odstoje nekoliko minuta. Kad otvorite vrećicu, kožica će se sama guliti s paprike tako da ih samo provučete kroz prste.

18 odličnih recepata za slanu i kiselu zimnicu - vrijedi truda
18 odličnih recepata za slanu i kiselu zimnicu - vrijedi truda

Druga mogućnost je da pečene paprike zamrznete

Kad ih izvadite iz leda, stavite ih u vrećici pod mlaz tople vode nekoliko sekundi i odmah gulite. Osim toga, ako pečene paprike odmah nakon vađenja iz pećnice pokrijete prozirnom folijom, salvetom, ili krpom, ili ih stavite u lonac pa pokrijete poklopcem, nakon 15-ak minuta moći ćete ih oguliti bez problema. 

Prekrivanjem paprika stvara se para i višak tekućine, što pomaže da se kožica počne guliti od mesa paprike. 

Recept za ajvar od sjeckanih paprika

Ajvar (pepper mousse) in a jar and on a slices of bread

Sastojci:

  • 15 kg paprike
  • 2 kg rajčice
  • 1,5 dl ulja
  • 1 dl octa
  • 2 glavice češnjaka
  • 2-3 vezice peršina
  • sol
  • malo šećera
20 tradicionalnih jela naših starih: Od marinirane tune do slatkog od zelenih oraha
20 tradicionalnih jela naših starih: Od marinirane tune do slatkog od zelenih oraha

Priprema:

Paprike ispecite dan ranije i ostavite da se ocijede. Ogulite ih idući dan te ručno potrgajte na trakice, šire ili uže, po želji. Stavite paprike u veći lonac, dodajte oguljene i nasjeckane rajčice i kuhajte ih na jakoj vatri dok smjesa ne postane gusta. Dodajte ocat, ulje, sol, šećer, nasjeckani češnjak i peršin.

Miksajte pola sata i gotov ajvar ulijte u sterilizirane staklenke, poklopite poklopcima i ohladite te ih pospremite u tamno i hladno mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Detaljan vodič: Evo koje stvari o ženskoj napaljenosti treba znati
KADA JE 'SPREMNA' ZA AKCIJU?

Detaljan vodič: Evo koje stvari o ženskoj napaljenosti treba znati

Neki ljudi doživljavaju višestruke orgazme, ali to nije neophodno kako bi ljudi imali ugodno seksualno iskustvo. Najvažnije je da se sluša svoje tijelo i da partneri uživaju

Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu
ŠTO VAM ZVIJEZDE SPREMAJU?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan
RAZLIČITO RAČUNANJE

Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan

Zbog razlike u računanju, pravoslavni Uskrs najčešće pada tjedan dana nakon katoličkog i protestantskog, no ove godine je nakon čak pet nedjelja. Iduće godine će se računanja poklopiti