Lifestyle

Komentari 0

U Opatiji su odabrani Vinska Dama i Vinski Gospodin za 2021.

U Opatiji su odabrani Vinska Dama i Vinski Gospodin za 2021.

Svi kandidati za izbor Vinske dame i Vinskog gospodina bili su vrhunski, ali nijanse su presudile. Pobjednica je Antonella Sorgo Kozlović s vinarijom Kozlović i mladi Ivan Sladić iz vinarije Sladić

U kavani opatijskog hotela Imperial proglašeni su finalisti i pobjednici izbora Vinska Dama i Vinski Gospodin hrvatske vinske scene za 2021. godinu. Pobjedu su odnijeli Antonella Sorgo Kozlović iz Momjana i Ivan Sladić iz Plastova kraj Skradina.

POGLEDAJTE VIDEO: Tajne uživanja u vinu

Na drugom su mjestu Istrijani Izabela Vitasović i Peter Poletti, a treće su mjesto osvojili Ana Peršurić Palčić iz Istre i Franjo Kolarić iz Hrastja Plešivičkog. Zanimljivo je da sve tri kandidatkinje za Vinsku Damu dolaze iz Istre, a Vinska Gospoda su iz Zagrebačke, Istarske i Šibensko-kninske županije.

Ovaj projekt je pokrenula Udruga za kulturu stola G.E.T. (gastronomija, enologija, turizam) 2020. godine, a organizator i idejni začetnik cijelog projekta je Tomislav Stiplošek. Najbolje vinare ravnopravno bira publika glasanjem za svoje favorite na stranici Udruge i žiri koji ocjene šalje izravno uredništvu G.E.T. Reporta, organizatoru natjecanja. Nominirani su vinari i djelatnici vinarija prepoznati u javnosti, a ocjenjivali su se osobni stil, karizma, način komunikacije s medijima i publikom (uključujući javne nastupe), osobni pristup prezentaciji i marketing na društvenim mrežama. 

- Iznenađena sam i jako ponosna. Biti proglašena Vinskom Damom na ovom izboru znači posebno poštovanje i uvažavanje svega onoga što radimo, ne samo ja nego i cijela moja obitelj - izjavila je Sorgo Kozlović nakon pobjede.

Dodala je i kako je prednost vinarije Kozlović ta što su krenuli raditi puno prije i tako uspjeli odraditi jedan razvoj koji im je donio proizvod koji je potvrda kvalitete na samom tržištu, a tu je jako bitan i vinski turizam jer tako gostima ispričate priče i svom vinu date još više posebnosti.

- Izuzetno sam ponosan što je javnost prepoznala naš dugogodišnji rad, trud i njegovanje tradicije kroz ljubav prema vinu. Posebno bih želio istaknuti važnost ovog projekta za sve mlade vinare u Hrvatskoj, koji kroz ovakve susrete i podršku mogu svakodnevno nadograđivati svoje znanje i postati ambasadori hrvatskog vina u svijetu - rekao je Vinski Gospodin Ivan Sladić koji drži obiteljsku vinariju Sladić.

Prisutni su uživali u suhomesnatim i mliječnim delicijama, a da slavlje bude obilježeno baš kako treba pobrinuli su se vinari. Za glazbeni dio bio je zadužen Tomislav Goluban, blues glazbenik i kantautor, višestruki dobitnik Porina. Cijeli program je bio jako zanimljiv, prisutni, jednako kao i nagrađeni uživali su u ljepotama Opatije, cijelom programu, finim vinima i razgovoru s iskusnim vinarima na kojima se vidi da svoj posao obavljaju profesionalno i s ljubavlju.