Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Udomili smo najusamljenijeg psa u Velikoj Britaniji, gledala sam te njegove velike, tužne oči

Udomili smo najusamljenijeg psa u Velikoj Britaniji, gledala sam te njegove velike, tužne oči

Nitko nije želio udomiti psa koji je u azilu proveo oko 500 dana, a onda je naišao bračni par koji nije mogao ostati ravnodušan i u njemu su prepoznali novog člana obitelji

VIDEO

Doručkovala sam u svom domu u Hampshireu u ožujku ove godine i na mobitelu sam gledala što ima novog na društvenim mrežama. Za oko mi je zapela priča o psu Charlieju, starom devet godina, a proglasili su ga najusamljenijim psom u Britaniji. U azilu u Somersetu bio je više od 500 dana - započinje priču Lorraine koja je podijelila svoje iskustvo sa čitateljima The Guardiana.

Kaže kako iz nekog razloga nitko nije želio udomiti tog psa. Otvorila je link i vidjela fotografiju Charlieja sa velikim, tužnim očima. TO ju je pogodilo i okrenula se prema suprugu Samu te mi je rekla da moraju otići po tog psa. On je istovremeno čitao članak preko njezinog ramena i odmah se složio s njom.

- Moramo mu pružiti sretan dom i novu priliku u životu - složili su se supružnici.

Nine year old Charlie has spent over a year longing for somewhere to call home 🥺 http://bitly.ws/ARmb

Objavljuje The MirrorPonedjeljak, 27. veljače 2023.

Pokušavali su unazad nekoliko godina udomiti više različitih pasa, no nisu imali sreće jer nikad nisu bili pri vrhu liste potencijalnih udomitelja.

- Sam i ja navikli smo se ispunjavati formulare nakon kojih nam se više nitko ne bi javio. Zapravo smo gotovo odustali od svake nade. No Charlie je stariji pas i imali smo osjećaj da bismo mu odgovarali. Čak i stariji psi imaju puno ljubavi koju mogu pružiti. Zato smo pažljivo ispunili prijavu i poslali fotografije naše kuće i vrta. Objasnili smo zašto mislimo da bi Charlie bio sretan sa nama, a potom smo na sve zaboravili - nastavila je Lorraine smatrajući da ni ovog puta neće dobiti nikakav odgovor.

Osječki azil uređuje vrtić za napuštene štence - svi ste pozvani! Pomoć im dobro dođe
Osječki azil uređuje vrtić za napuštene štence - svi ste pozvani! Pomoć im dobro dođe

No nekoliko dana poslije, kontaktirali su ih iz Brent Knoll azila te su im poslali obavijest kako su ih odabrali za potencijalne udomitelje. Zamolili su ih da dođu na razgovor.

- Bili smo oduševljeni. Zatražili su da posjetimo Charlieja i da vidimo kako bismo se slagali. Po dolasku, najprije smo razgovarali sa osobljem. Ispričali su nam sve o uvjetima u kojima je Charlie živio. Rekli su da, s obzirom na činjenicu kako je dugo bez vlasnika, možda možemo očekivati određene probleme. No pas je bio pun veselja i karizme - prepričava Lorraine objašnjavajući da je već pri prvom susretu Charlie potrčao prema njima.

Pogledajte OVDJE kako se Charlie druži sa svojim udomiteljima

Rekli su im da je Charlie oprezan oko muškaraca, no čim je ugledao Sama, skočio mu je krilo i od tada su nerazdvojni. Iz centra su im objasnili da dođu sljedećeg dana, te da će im tada priopćiti konačnu odluku.

POGLEDAJTE VIDEO: Osman u Sudanu spašava lavove

Pokretanje videa...

Osman unatoč teškim borbama u Sudanu spašava lavove u svom azilu za životinje 00:49

- Sljedećeg dana smo mu donijeli pseće kolačiće i igrali smo se loptom. Kad nas je ugledao, Charlie nam se razveselio i mahao je repom, a mi smo bili oduševljeni kad su nam rekli da ga možemo preuzeti i odvesti kući. Osoblje azila bilo je pomalo tužno kad su se pozdravljali s njim, budući da su se svakodnevno družili gotovo dvije godine. Vozili smo se doma gotovo četiri sata i mislim da Charlie nikad nije toliko dugo vremena proveo u automobilu, no lijepo se ponašao - prepričala je Lorraine.

Filipinac izrađuje realistične plišance za tugućuje vlasnike: 'Bolje se osjećate čim ga vidite'
Filipinac izrađuje realistične plišance za tugućuje vlasnike: 'Bolje se osjećate čim ga vidite'

Bojala se kako će se snaći u novom doku. Prisjetila se kako je Charlie pronjuškao svaku sobu, a potom je na kraju skočio u fotelju i ondje se odmorio.

- Charlie je pas koji zna točno što želi, a to je biti sa nama u svakom trenutku. Te prve noći je skočio na krevet i spavao između nas. To mu je postala navika. Jako je privržen. Uopće nema nikakvu traumu, iako smo se pribojavali da bi je mogao imati zbog boravka u azilu - kaže Lorraine.

Charlie ima kratke noge poput korgija, a veliko tijelo poput staforda te lijepu glavu nalik beagleu.

- I naša kći ga jako voli te mu donosi darove svaki put kad dođe. Imali smo u prošlosti pse, mačke, pa čak i konja, no dugo prije njegova dolaska, nismo imali ljubimca. Ako psu pružite ljubav, vratit će vam stostruko - otkrila je Lorraine navodeći da Charlie ide u šetnju dvaput na dan i sve bolje prihvaća povodac protiv kojeg se u početku snažno borio. U parku ne voli društvo i druge pse te je uvijek spreman za tučnjavu, a vlasnici kažu da se ne boji većih pasa te misli.

Zašto mačke i psi ne mogu jesti čokoladu ili neku drugu hranu?
Zašto mačke i psi ne mogu jesti čokoladu ili neku drugu hranu?

- Jako smo ponosni što smo Charlieju pružili novi dom i drugu priliku jer je on isto učinio i za nas. Sad smo aktivniji i svaki dan izlazimo van te šećemo. On je jako sretan kad nas vidi kako ulazimo u sobu. Razmazili smo ga i uživamo u tome - zaključili su supružnici.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom