Lifestyle

Komentari 48

Valentinovo se bliži, nemojte se 'usositi': Cure mrze kad dečki ovo rade na Dan zaljubljenih

Valentinovo se bliži, nemojte se 'usositi': Cure mrze kad dečki ovo rade na Dan zaljubljenih

Valentinovo je dan kada su privrženost, kompatibilnost i predanost stavljeni na kušnju. Zaboravljanje dana samo je jedna greška u nizu koju treba izbjeći. Postoje i druge pogreške koje muškarci čine 14. veljače

Valentinovo je 14. veljače, zapamtite to. Proteklih godina na Googleu sve više muškaraca pita - 'Kada je Valentinovo?' - što zorno pokazuje kako neki još nisu sigurni u datum, a jedan od sigurnijih načina za naljutiti svoju dragu jest zaboraviti na Dan zaljubljenih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Možda razlog leži u različitim porukama - dok trgovci smatraju da je praznik vrijedan dijamanata, mnoge žene smatraju da to nije ništa strašno. No, ne valja nasjedati ni na što od toga.

Valentinovo je dan kada su muškarčeva privrženost, kompatibilnost i predanost stavljeni na kušnju. Zaboravljanje dana samo je prva greška koju treba izbjeći.

Postoje i druge uobičajene pogreške koje muškarci čine 14. veljače. 

Evo šest neugodnih grešaka koje većina muškaraca napravi za Valentinovo:

Pogreška 1 - kupljena čestitka

Koliko god tekst bio lijep, iskren i simpatičan, ipak ga niste napisali. To je loše jer se žene žele osjećati posebno. Davanjem čestitke koja je osmišljena da udovolji milijunima žena na Valentinovo šaljete poruku da je vaša ljubav slična ljubavi svih ostalih.

Također sugerira da ste kupili čestitku u prolazu. 

Rješenje - misao se stvarno računa. Više od 75 posto žena tvrdi da ne želi ništa više od iskrenog ljubavnog pisma na taj dan. Psihologinja za veze, dr. Terri Orbuch također sugerira da je osobna nota bolja čak i od čokolade.

- Što više govori 'volim te', kutija slatkiša ili rukom napisana poruka koja govori da biste sve opet ponovili - objašnjava Orbuch te savjetuje da pokažete partneru zašto vam je toliko važan.

Pogreška 2 - Plišani medo

Trikovi s plišanim životinjama su za djecu. Slatko je dati posebnoj dami plišanog medvjedića koji drži balon s dosjetkom, ako ste oboje u srednjoj školi. Ali u anketi ShopRunnera, ženskog mjesta za kupovinu, članovi su tvrdili da su medvjedići najgori dar koji su ikad primili 14. veljače.

Cvijeće i čokolade - standardni dodaci uz plišane životinje - također je neće osvojiti.

To je loš izbor jer plišana životinja ne samo da sugerira da partnera ne shvaćate ozbiljno, već je i previše 'obična'. Cvijeće, slatkiši i slične stvari sugeriraju da se o poklonu nije razmišljalo.

Rješenje - ne trčite do najbližeg zlatara. Ne radi se o novcu, osim toga, tucet ruža i medvjedići nisu jeftini.

- Zapravo, ovisno o tome gdje je par u svojoj vezi, ekstravagantni darovi poput skupog donjeg rublja ili otmjene čokolade mogu se činiti neodoljivima - kaže autorica i stručnjakinja za bonton Leah Ingram.

Ako ste tek počeli izlaziti, veliki dar može implicirati veću dubinu veze nego što je stvarno tako. Također može biti neugodno ako se tip razbaca velikim poklonom za Valentinovo, ali žena ne učini isto, dodaje Ingram. 

Umjesto toga, pronađite jednostavan dar koji pokazuje da ste slušali svoju damu, poput DVD-a njezine omiljene serije ili knjige autora kojeg je spomenula.

- Razmislite o nečemu što vašem partneru stvarno treba. Napravi nešto s njezinim automobilom. Zamijeni njezinu pohabanu aktovku. Možda ne zvuči romantično, ali pažljivost uzbuđuje i pokazuje da ti je doista stalo do partnera - predlaže Orbuch.

Pogreška 3 - Proglašavanje Valentinova trikom za potrošače

Kako god to racionalizirali, ne prolazi. Čak i ako partnerica nadmaši vaš prijezir prema Danu zaljubljenih, rizik je prevelik.

To je loše jer se čini kao izgovor. Unatoč svim argumentima protiv tog dana, sve se svodi na slavljenje vaše veze.

- U široj slici, kulturni rituali poput Valentinova strukturiraju prilike za činjenje dobrih stvari koje bismo mogli učiniti bilo koji dan, ali obično ne činimo - kaže sociolog Bill Doherty.

Rješenje - ako vam stvarno smeta pridržavati se datuma, proslavite Valentinovo dan prije. Također ga možete zadržati skromno. Večera nije obavezna. Najvažnije je odvojiti vrijeme za razgovor o stvarima koje nisu 'važne'.

- Razgovarajte s partnerom u trajanju od 10 minuta o bilo čemu osim o djeci, poslu, novcu ili kućanskim obavezama - predlaže Orbuch.

'Pravilo 10 minuta', prakticirano svakodnevno, povećava intimnost, povezanost i sreću.

- Provozajte se ili unajmite film koji ste gledali na prvom spoju. Vanjski okidači koji ne uzrokuju stres mogu pomoći da se vratite na ono što ste bili prije nego je dnevni život nadmašio romantiku - ističe Orbuch.

Pogreška 4 - Ne koristite telefon

Jedan od pet muškaraca poslat će ljubavnu poruku na Valentinovo, a jedan od deset poslat će je e-poštom. Koliko god 140 znakova mogu biti slatki, stara su slova romantičnija. Jedna je anketa pokazala očito, a to je da su žene bile razočarane elektroničkom gestom naklonosti.

Ovo je loše jer što se tiče truda, minimalan je. Također izbjegavate javno iskazivanje ljubavi. 

Rješenje - ispisani komad papira ili fotografija vas dvoje s porukom na poleđini. Ne mora biti dugo, može biti i citat iz vaše omiljene pjesme. Ali u ovom tehnološkom svijetu, rukopis ima određenu intimu. Ako vam se riječi jednostavno ne sviđaju, napravite miks omiljene glazbe. Vaš izbor pjesama reći će sve.

Pogreška 5 - Očekivati da će ona napraviti planove

Većina muškaraca ne planira unaprijed ovaj romantični dan. To može biti problem kada žena očekuje od muškarca da cijelu večer isplanira. 

Rješenje - čak i ako nemate dovoljno novca ili ste 'odbačeni' od prebukiranih restorana na dan koji je najprometniji za rezervacije, još uvijek postoji nada. Pripremite omiljeno jelo ili jednostavno stavite pripremljeno jelo na stol obasjan svijećama. Desert i malo vina znači da ste stvarno dobro razmislili, čak i ako ste upravo otišli u supermarket.

Pogreška 6 - Nedovoljno odjeveni

Ne nosite traperice. Koliko god dobro stajale, traper nije pozvan na romantičnu večer u dvoje.

To sugerira da vam taj dan nije toliko važan koliko bi mogao biti njoj. Osim toga, malo se dotjerati dodaje element uzbuđenja koji prekida ležernu rutinu koju možda dijelite na standardnom večernjem spoju. A uzbuđenje pojačava oksitocin, hormon povezivanja koji se oslobađa tijekom novih, uzbudljivih aktivnosti koje spajaju parove.

Rješenje - bilo da ostajete u kući ili se zabavljate poput rock zvijezde, neka Daniel Craig, poznatiji kao James Bond, bude vaša muza stila. Za jednu noć isprobajte hlače i čistu bijelu košulju. Za izgled poput onog na crvenom tepihu isprobajte kravatu ili usko odijelo, donosi YourTango.

Najčitaniji članci