Lifestyle

Komentari 2

Voćni deserti s roštilja: Banane s orasima i voće na štapićima

Voćni deserti s roštilja: Banane s orasima i voće na štapićima

Na roštilju možete pripremati sve i svašta. Ovi odlični deserti od voća posebno će oduševiti mališane - to je još jedan zgodan način kako da im 'podmetnete' voće u prehranu

Banane s orasima

Sastojci:

Priprema:

Prerežite banane s korom po dužini pa još po širini da dobijete četiri komada. U zdjelici pomiješajte šećer s cimetom. Prelijte polovice banana medom i likerom te pospite mješavinom šećera i cimeta. Ostavite da se marinira pet minuta.

Stavite banane na roštilj prerezanom stranom prema dolje. Pecite dvije minute, nakon toga ih okrenite i pecite još pet minuta ili dok se kora ne počne odvajati od banane. Pospite orasima i poslužite. Ovako pripremljene banane odlično se slažu uz sladoled od vanilije.

Ražnjići od jagoda

Ovaj fini desert je jednostavno napraviti. Na drvene štapiće naizmjence stavljajte cijele jagode i sljezove kolačiće.

Kratko ispecite na roštilju tako da sljezovi kolačići dobiju zlatno smeđu boju na dijelovima koji su u doticaju sa rešetkom. Ražnjiće kratko ohladite prije posluživanja.

Voćni ražnjići 

Sastojci:

za pire:

Priprema:

Izmiksajte sastojke za pire i ostavite sa strane. Rešetke roštilja namastite. Sve voće narežite na manje komade pa ih naizmjenično nanižite na štapiće. Pokapajte limunovim sokom i pospite s malo šećera pa pecite tri minute. Poslužite uz voćni pire.

Najčitaniji članci