Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Vodič za održavanje grudnjaka Hladna voda i bez omekšivača

Vodič za održavanje grudnjaka Hladna voda i bez omekšivača
5

Grudnjake treba prati s odjećom iste težine jer teški ručnici ili traperice mogu izobličiti košarice. Najbolje ih je prati u hladnoj vodi jer čuva njihovu elastičnost

VIDEO

Grudnjake je najbolje prati ručno jer ih perilica može oštetiti i promijeniti oblik košarica, i to u hladnoj vodi i s blagim deterdžentom.  Sredstva za njegu vune i omekšivače treba izbjegavati. Oni uništavaju elastičnost tkanine, a hladna voda ih čuva.

Najbolje ih je staviti u vodu, dodati deterdžent i ostaviti od pola sata do sat vremena u njoj. Nakon toga ih treba lagano protrljati, isprati mlakom vodom i ostaviti da se osuše. Košarice prije sušenja valja ispraviti rukama kako se tijekom sušenja ne bi izmijenio njihov oblik. Grudnjake se ne preporučuje stavljati u sušilicu jer ih može oštetiti, naročito one s visokim postotkom elastina.

Grudnjake od svile treba prati ručno jer je taj materijal izrazito osjetljiv, dok se oni od umjetnih vlakana mogu prati i u perilici. Nakon pranja treba ih umotati u ručnik kako bi se iscijedio višak vode i potom staviti na sušenje. Ako su preteški na stalku za sušenje mogu se rastegnuti i izgubiti elastičnost, piše Real Simple .

Kako pravilno prati grudnjake pogledajte u video tutorialu:

VIDEO

Pranje u perilici

Prije stavljanja grudnjaka u perilicu, treba ih zakopčati kako se ne bi zakačili za drugo rublje. Nakon toga ih se stavlja u zaštitnu vrećicu za pranje koja će ih zaštititi od dodatnog oštećivanja.

Preporučuje se ih prati na niskim temperaturama i programu s hladnom vodom. Također, treba pripaziti s kojom vrstom odjeće ih se pere. Preostalo bi rublje trebalo biti otprilike iste težine, kao što su kratke majice, čarape ili gaćice, dok pranje s trapericama i ručnicima treba izbjegavati. Oni su preteški i mogu izobličiti grudnjake, piše Linda's Online .

Na boje treba paziti

Prilikom pranja valja grudnjake prati s odjećom u sličnoj boji. To naročito vrijedi za grudnjake s visokim udjelom sintetičkih vlakana koja lako upijaju boje.

Kako sačuvati pravilan oblik košarica

Iako štedi prostor, umetanje jedne košarice u drugu odnosno preklapanje grudnjaka se ne preporučuje. To će promijeniti njihov oblik i skratiti vijek trajanja donjeg rublja. Također, kod putovanja ih je najbolje položiti u koferu jedan u drugi i košarice ispuniti donjim rubljem. To će održati oblik košarica postojanim.

Pogledajte kako spriječiti da se košarice grudnjaka izobliče u ormaru ili u koferu:

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu