Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vodič za spremanje hrane: Od maslinovog ulja do luka i voća

Vodič za spremanje hrane: Od maslinovog ulja do luka i voća
1

Mnogi od nas većinu namirnica pohranjuju u hladnjaku ne znajući da takvo pohranjivanje može štetiti mnogim namirnicama. Stoga vam donosimo popis pravilnog skladištenja određenih namirnica

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ODRESCI NA ROŠTILJU: ISPROBAJTE RECEPTE KOJI ĆE SVE ODUŠEVITI

Mnogi u hladnjaku skladište sve; namirnice poput voća, povrća, slatkiša, neki skladište u hladnjaku čak i kruh. Umaci, marinade, konzerve, isto se prema nekima, čuvaju u hladnjaku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zdrava prehrana 01:14

No često takvo pohranjivanje može biti štetno. Stoga vam donosimo popis pravilnog skladištenja određenih namirnica prema Bright Sideu.

Stvari koje treba čuvati u ormaru i skrivati ​​od sunčeve svjetlosti:

1. Kruh je najbolje čuvati u čvrsto zatvorenoj kutiji s malo soli koja će ga zaštititi od plijesni. Ostavite li kruh u vrećici supermarketa, ostat će mekan, ali postoji velika vjerojatnost da će ga za par dana prekriti plijesni. Plastične vrećice ne dopuštaju da kruh 'diše' i stvaraju visoku vlažnost koju gljive zaista vole. Međutim, čuvanje kruha u hladnjaku također nije najbolja ideja, jer pri nižim temperaturama voda znatno brže isparava i tako će sw kruh vrlo brzo osušiti.

Usput, ako trebate spremiti kruh na duže vrijeme, možete ga staviti u zamrzivač. Ostat će svjež 4-6 mjeseci.

2. Čokoladu je lako pohraniti, a najbolje ju je čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Ne biste je trebali stavljati u hladnjak.

3. Smatra se da med nema određeni rok trajanja. Gotovo se može zauvijek pohraniti. Najvažnije ga je pravilno skladištiti. Med bi trebali čuvati na hladnom, tamnom mjestu, ali ne u hladnjaku. U hladnjaku se može kristalizirati i izgubiti neka dobra svojstva.

Kuhari: Ovo je najbolji način za kuhanje tjestenine s umakom!
Kuhari: Ovo je najbolji način za kuhanje tjestenine s umakom!

4. Maslinovo ulje treba čuvati na sobnoj temperaturi, daleko od izravnog sunčevog svjetla. Ali nemojte ga stavljati u hladnjak jer niske temperature dovode do stvaranja bijelih komada u ulju - to je kondenzirana voda.

5. Kako bi luk i češnjak bili svježi dulje vrijeme, najbolje ih je staviti na hladno suho mjesto, na primjer, malu kutiju u ormaru. Ako imate puno luka, možete ih vezati jedan za drugog i držati ih obješenima. U hladnjaku će se luk i češnjak brže pokvariti, ponajviše zato što će se prekriti plijesni.

Stvari koje možete čuvati na kuhinjskoj polici ili na stolu:

1. Naranče i drugi agrumi mogu se skladištiti točno na stolu, u posudici. Tamo se tako skoro neće pokvariti. Za njih nemojte koristiti hladnjak - niske temperature će voće učiniti manje ukusnim i manje korisnim za vaše zdravlje.

Thinkstock

2. Skladištenje avokada je težak zadatak. Ako je voće zrelo, možete ga čuvati u hladnjaku jer će ga niske temperature spasiti od lošeg. Ali ako voće još nije potpuno zrelo, ne biste ga trebali držati u hladnjaku jer će hladnoća usporiti proces zrenja, stoga ga je najbolje držati na kuhinjskom stolu u posudici.

3. Krastavci se mogu čuvati u hladnjaku, ali samo nekoliko dana. Pri niskim temperatura krastavci vrlo brzo trunu. Da bi povrće bilo što duže svježe, trebali biste ga držati izvan hladnjaka.

4. Patlidžan jednostavno ne može podnijeti niske temperature. U hladnjaku će ovo povrće postati mekano i vrlo brzo će izgubiti sve svoje dobre osobine. Bolje ga je čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od izravne sunčeve svjetlosti.

5. Čak i ako stvarno želite staviti rajčicu u hladnjak, nemojte - to će izgubiti prirodni okus i učiniti će ih bez ukusa. Hladni zrak usporava prirodni proces zrenja rajčice i uništava tanke membrane unutar njih. To je ono što čini rajčicu manje sočnom. Treba ih čuvati na sobnoj temperaturi u dobro prozračenoj košarici ili kutiji.

Stvari koje je najbolje pohraniti u hladnjak:

1. Jaja ne treba čuvati na vratima hladnjaka jer temperaturna razlika zapravo znatno smanjuje rok trajanja jaja. A stručnjaci ne preporučuju uklanjanje jaja iz spremnika u kojima se prodaju kako bi bila svježa dulje vrijeme.

2. Brašno je naizgled lako pohraniti, ali, u stvari, nije. Visoka vlaga i visoke temperature mogu dovesti do pojave plijesni u brašnu, a sam proizvod postat će nemoguće jesti. Najbolja opcija je zatvorena staklenka koja se čuva u hladnjaku ili ormaru. Temperatura bi trebala biti između 10 i 20 Celzijevih stupnjeva.

Jeste li 'skinny-fat? Kako to prepoznati i što treba mijenjati
Jeste li 'skinny-fat? Kako to prepoznati i što treba mijenjati

3. Unatoč činjenici da mnogi od nas skladište orahe na sobnoj temperaturi, to nije najbolja opcija. Neki od njih (na primjer, bademi i orasi) mogu se čuvati samo 1-2 tjedna na toplim temperaturama i nakon toga će se pokvariti. Bolje je zaštititi orahe od sunčeve svjetlosti, vlage i visokih temperatura. Treba ih čuvati u hladnjaku. Na taj se način mogu čuvati do 9 mjeseci.

4. Celer, za razliku od peršina, treba čuvati u hladnjaku. Ali nemojte ga umotavati u plastičnu foliju jer će istruliti. Međutim, možete koristiti aluminijsku foliju.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

RADNO MJESTO BUDUĆNOSTI: VIŠE BOLOVANJA, A MANJE SASTANAKA

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa