Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Za prste polizati: Zasladite se sa ovom zdravom čokoladnom delicijom od samo tri sastojka

Za prste polizati: Zasladite se sa ovom zdravom čokoladnom delicijom od samo tri sastojka

Ova hrskava čokoladna poslastica radi se od tamne čokolade, štapića i neslanog kikirikija. Vrlo je jednostavna za napraviti, a u njoj će uživati i oni koji paze na liniju

VIDEO

Ako želite nešto slatko i slano u isto vrijeme za vas smo pronašli idealan recept za čokoladnu deliciju koja se radi sa samo tri sastojka, a još je i zdrava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Čokoladarnica "Bagolo" 02:15

Potrebna vam je tamna čokolada, a preporučuje se da uzmete onu sa barem 60 posto tamne čokolade. Više zdravstvenih blagodati dobit ćete od zrna kakaa koji sadrže male količine različitih hranjivih sastojaka, uključujući vitamine A, E i B, kalcij, željezo i kalij. Kakao također nudi brojne antioksidanse, uključujući teobromin, koji mogu pomoći u smanjenju upale i smanjenju krvnog tlaka.

Sa štapićima uravnotežujete slatki i slani okus. Uzmite tanke štapiće i zatim ih stavite u plastičnu vrećicu koju ćete zatvoriti. Onda ih razlomite na manje dijelove.  

Zadnji sastojak je neslani kikiriki koji je dobar izvor vlakana. Vlakna pomažu usporiti apsorpciju, što znači da kikiriki u ovoj ukusnoj poslastici može pomoći da duže ostanete siti. Kikiriki je također dobar izvor antioksidansa, vitamina E, magnezija, mangana i fosfora.

Ovu čokoladnu zdravu poslasticu možete raditi i u drugim varijacijama. Primjerice, za zimske praznike možete upotrijebiti orah i pistacije, a za Valentinovo jagode i bijelu čokoladu ili strugotine kokosa. Za Noć vještica možete koristiti šarene bombone i slično.

Sastojci

250 g tamne čokolade, slomljene na komade
2 šalice (500 ml) tankih štapića, slomljenih na komade
1/4 šalice (60 ml) neslanog kikirikija, nasjeckanog

Recept

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite čokoladu u mikrovalnu pećnicu. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi oko minutu i pol, miješajući svakih 20 do 30 sekundi dok ne postane glatko.
Umiješajte štapiće u otopljenu čokoladu. Žlicom dodajte smjesu čokolade na pripremljeni lim za pečenje. Ravnomjerno rasporedite smjesu na oko pola centimetra debljine. Pospite kikirikijem.

Stavite lim za pečenje u hladnjak da se stvrdne, najmanje 30 minuta. Razbite na komade i ostatke čuvajte u hladnjaku do 5 dana, piše Shape.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa