Lifestyle

Komentari 0

'Zaboravljena jela Podravine': Provjerite kako se nekad kuhalo

'Zaboravljena jela Podravine': Provjerite kako se nekad kuhalo

Podravina i Prigorje prava su paleta okusa i mirisa tradicije. Kako se ne bi zaboravila tradicionalna jela Podravine snimljen je prvi dugometražni promotivni film o starinskim jelima i receptima Podravine

Film Zaboravljena jela Podravine realiziran je u produkciji koprivničke tvrtke Creative Factory i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Cilj ovog dugometražnog turističkog filma je oživjeti starinska jela i recepte podravskog kraja kakva su se radila u prošlosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Autor i redatelj ovog projekta je novinar, producent i gastro putopisac Miroslav Mirković, a fotografiju, montažu i produkciju potpisuje koprivnički filmaš Stjepan Dolenec.

U dvosatnom filmu isprepliću se kadrovi svega onoga što Podravina nudi te recepti, od starinskih pogačica do ribe i prikaz pripreme zaboravljenih jela prepoznatljivih za pojedine krajeve od Koprivnice do Đurđevca. Cilj je da se gastronomijom privuče turiste u taj kraj.

U projektu su sudjelovale brojne općine: Molve, Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Legrad, Peteranec, Kloštar Podravski, Ferdinandovac, Podravske Sesvete te Turistička zajednica područja Dravski Peski, Turistička zajednica grada Koprivnice i Turistička zajednica Grada Đurđevca. Uz podravske općine i turističke zajednice u filmu su sudjelovale i mnogobrojne udruge žena.

Osim ovog projekta na ljeto se planira produkcija novog filma 'Zaboravljena jela Prigorja' gdje će se prikazati najpoznatija jela i specijaliteti prigorskoga kraja

Pogledajte film:

 

Najčitaniji članci