Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zašto je kokosova voda tako dobra? Odlična je za naše tijelo

Zašto je kokosova voda tako dobra? Odlična je za naše tijelo
1

Kokosova voda posljednjih je godina postala jedna od najslađih prehrambenih proizvoda. Ona je dobra za hidrataciju i dobivanje doze elektrolita, a daje sjaj koži i lijek je za mamurluk

VIDEO

Dijetetičarka Kaleigh McMordie objasnila je kakve sve prednosti kokosova voda zaista ima, a prema njoj,  ovaj napitak ima puno zdravstvenih benefita.

POGLEDAJTE VIDEO: Superhrana: Zob, riba i mahunarke

Pokretanje videa...

kolesterol 01:32

Antioksidansi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kokosova voda sadrži antioksidante koji mogu neutralizirati štetne slobodne radikale koji uzrokuju oksidativni stres u tijelu - objašnjava McMordie. Antioksidansi se nalaze u raznim oblicima i proizvodima biljke kokosa koji pokazuju široku paletu njihove učinkovitosti.

Deset stvari koje je muškarcima najteže čuti od žene koju vole...
Deset stvari koje je muškarcima najteže čuti od žene koju vole...

- Najbolje je odabrati svježu kokosovu vodu za najveće antioksidacijsko djelovanje, jer će toplinska obrada smanjiti antioksidacijsku aktivnost - savjetuje.

Elektroliti

Hidratacija je jedno od najslavnijih obilježja kokosove vode i to s dobrim razlogom. Prema McMordie, kokosova voda prirodno sadrži elektrolite magnezija, kalija, kalcija i natrija, a svi su jednako važni za održavanje ravnoteže tekućine u tijelu. Osim što hidriraju, elektroliti pomažu u uravnoteživanju pH vrijednosti u tijelu, kontroliraju mišićne kontrakcije i pomažu u oporavku nakon vježbanja.

Vitamin C

Vitamin C važan je za održavanje zdravog imunološkog sustava, kao i antioksidans.

- Kokosova voda prirodno sadrži oko 10 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina C po obroku - kaže McMordie.

4 položaja spavanja s obzirom na strane svijeta i što vam nose
4 položaja spavanja s obzirom na strane svijeta  i što vam nose

Alternativa soku

Kokosova voda izvrsna je alternativa soku i drugim jako zaslađenim napicima. S laganim okusom kokosa, ovo je napitak bez gomile dodanog šećera, za razliku od sokova, koji mogu sadržavati gotovo cjelodnevnu dozu šećera, zajedno s umjetnim bojama i aromama (također, znanstvenici se slažu da sokovi imaju sposobnost uništavanja imunološkog sustava). Kokosova voda je također odlična opcija kao dodatak za koktele ili smoothieje.

Oporavak od vježbanja

- Kokosova voda se sastoji od oko 95 posto vode, a sadrži ugljikohidrate i elektrolite, što je odličan napitak za hidrataciju i oporavak nakon vježbanja - objašnjava McMordie. Prirodno ima puno manje šećera od sportskih pića i ne sadrži umjetne boje i okuse.

Koje su opcije najbolje?

Najvažnije je čitati oznake na prehrambenim proizvodima. Potražite kokosovu vodu s nižim razinama šećera, primjerice one koje sadrže samo 4 grama šećera po obroku od 340 grama, piše Real Simple.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno