Lifestyle

Komentari 0

Imao je 273 kile i prehlada ga je skoro ubila: 'Spasili su me, a ja sam bio sretan jer ću opet jesti'

Imao je 273 kile i prehlada ga je skoro ubila: 'Spasili su me, a ja sam bio sretan jer ću opet jesti'

Od svoje supruge i svojih zaposlenika Harvey je vješto skrivao puni razmjer svoje proždrljivosti, pa se prežderavao u tajnosti. Tek nakon prvog lockdowna je počeo rješavati svoju ovisnost o hrani

Harvey Olikh (48) je proveo četiri dana u bolnici na intenzivnoj nakon što je obolio od prehlade 2019. godine - a nakon toga se zakleo da će početi gubiti kilograme.

POGLEDAJTE VIDEO: Izgubila 50 kila kako bi ponovila slike s vjenčanja

Harvey je do sada smršavio 190 kilograma u posljednje dvije godine i to postom.

- Ovo mršavljenje je dar koji nastavlja davati i nije samo za Božić - rekao je Harvey.

Harvey, koji je tada imao 46 godina, hitno je prevezen u bolnicu u studenom 2019. nakon što se prehladio. Bio je toliko debeo da su ga kosti boljele od ogromne težine, a liječnici su bili začuđeni što nema njegovatelja i što nije bio vezan za krevet.

Proveo je četiri dana na intenzivnoj boreći se za život dok se njegovo pretilo tijelo borilo s prehladom. U to vrijeme je težio 273 kile - više od dva novorođena slona - a njegova je težina kasnije narasla na 317 kilograma.

No, unatoč tome što je bio na 'vratima smrti', sve na što je mogao misliti bio je njegov sljedeći obrok.

- Umalo sam umro jer mi je tijelo bilo užasno loše. Vidio sam smrt svuda oko sebe, bilo je zastrašujuće. Ali jednostavno mi je bilo drago što sam živ i što sam mogao nastaviti jesti - ispričao je.

Kaže da ga je liječnik na intenzivnoj njezi upozorio riječima: 'Ako ovako nastaviš živjeti, u roku od dvije godine ćeš umrijeti'.

Harvey je prestao piti nakon boravka u bolnici Queen's Hospital u Romfordu, ali je nastavio s unošenjem nekoliko tisuća kalorija dnevno.

Bio je pretežak za normalnu vagu, ali liječnici su ga izmjerili na barijatrijskom krevetu dok je bio na intenzivnoj njezi i tada je imao je više od 273 kilograma.

Procijenio je da je imao najmanje 317 kilograma prije nego što je počeo gubiti na težini od 25. veljače 2020. Harvey bi u to vrijeme svoj dan započeo s dva engleska doručka, nakon čega bi slijedili KFC burgeri s pilećim fileom i dva obiteljska pakiranja čokolade.

Zatim bi jeo pileći curry s rižom, kebab i kruh u uredu za ručak, prije nego što bi otišao kući na večeru.

Od svoje supruge Monike (39) i svojih zaposlenika je skrivao puni razmjer svoje proždrljivosti, pa se prežderavao u tajnosti. Tek nakon prvog lockdowna Harvey je počeo rješavati svoju ovisnost o hrani.

Njegova supruga, koja je prosječne težine, je smršavila još više, a Harvey se bojao da će je izgubiti ako i on ne riješi višak kilograma. No, također mu je bilo dosta ruganja i čudnih pogleda, ali i toga što je bio prevelik pa nije stao u sjedala u kazalištima, kinima ili u avionima.

Harvey je ispričao da se prvo zatvorio u sobu i pio vodu samo pet dana kako bi ušao u ketozu (kada tijelo nema ugljikohidrate za sagorijevanje pa umjesto toga jede vlastitu masnoću).

Sljedećih šest tjedana Harvey je jeo samo dva obroka dnevno. Njegova tipična jela su se uglavnom sastojala od povrća poput brokule, cvjetače i špinata, posluženih uz meso. Zatim je nakon toga imao samo jedan obrok dnevno.

Nakon godinu dana, Harvey je od posta koji je trajao 48 sati, došao do posta koji je trajao 70 sati. Tvrdi da sada već pola godine radi dva puta po pet dana posta svakog mjeseca, a inače jede jedan zdrav obrok dnevno. To znači da u prosjeku pojede oko 20 obroka.

Sve je to, kako kaže, sročio u program pod nazivom 'Fat to Fuel'.

Harvey sada ima oko 104 kilograma i kaže da se veseli svom najboljem Božiću do sada.

- Mogu sa suprugom u kino, u shopping, mogu ići na odmor i planinariti, mogu trčati okolo. Toliko cijenim male stvari koje ljudi uzimaju zdravo za gotovo: mogu vezati tenisice, stati u taksi i sve ostale uobičajene stvari - veselo je ispričao.

U novoj godini planira početi vježbati dva puta tjedno s osobnim trenerom te piše knjigu o svom putu mršavljenja, piše Mirror.

Najčitaniji članci