Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Zbog ulceroznog kolitisa stolica bi joj pobjegla, dobila je stomu, a onda postala kraljica ljepote

Zbog ulceroznog kolitisa stolica bi joj pobjegla, dobila je stomu, a onda  postala kraljica ljepote

Zbog ulceroznog kolitisa odnosno upalne bolesti crijeva, Jessica je imala problema sa svakim izlaskom iz kuće jer bi joj stolica pobjegla, a potom je bila na nekoliko zahvata i sad pomaže drugima

VIDEO

Britanka Jessica Logan (28) iz Tamwortha od djetinjstva je imala problema s crijevima, no 2017. godine je nastala teška upala zbog koje nije mogla izaći iz kuće bez straha da će joj stolica nekontrolirano iscuriti, piše Daily Mail.


POGLEDAJTE VIDEO: Amerikanka napisala oproštajnu poruku nozi prije amputacije

Pokretanje videa...

01:31

Išla je na nekoliko kirurških zahvata i dobila je stomu kako bi liječila ulcerozni kolitis. U to se vrijeme psihički osjećala posve slomljenom, no uspjela je prebroditi sve prepreke i danas pomaže drugima s nevidljivim teškoćama.

Njezin se život dramatično promijenio 2017. godine kad je njezina majka Ruth Wright (56) dobila dijagnozu limfoma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jessica Mary Logan (@jessicarrrmary)

Do travnja iste godine, u dobi od 24 godine, ta je dijagnoza počela utjecati na Jessicino psihičko i fizičko zdravlje, a to je ostavilo traga da društvenom i poslovnom životu. Tada još nije bila svjesna bolesti crijeva, no uskoro je prilikom svakog izlaska iz kuće počela doživljavati neugodne situacije u kojima bi joj nekontrolirano iscurila stolica.

Mislila da je trudna, a trbuh joj iskočio zbog tumora kao jabuka
Mislila da je trudna, a  trbuh joj iskočio zbog tumora kao jabuka

Tada se već borila s niskim samopoštovanjem i nije voljela svoje tijelo, pa kaže kako se zbog tih nezgoda mrzila još više i osjećala se krivom što je iznevjerila ljude. Bila je svjesna da nešto ozbiljno nije u redu te je otišla na pregled.

- Imala sam sindrom iritabilnog crijeva od djetinjstva, no patila sam od kroničnih zatvora tako da je ovo bila posve nova situacija s mojim crijevima, kazala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jessica Mary Logan (@jessicarrrmary)

Vrijednost kalprotektina, indikatora upalnih bolesti crijeva, u njezinom su slučaju bile 2046, a normalan nalaz pokazuje vrijednosti od 50. Liječnici su je odmah uputili specijalistima, a dok je čekala pregled situacija joj se dodatno pogoršala. Morala je na toalet više od 30 puta na dan, a umjesto stolice izlučivala je krv i sluz. Njezine teškoće s istjecanjem stolice postale su sve gore, pa joj je ona tako znala iscuriti ako se samo pomaknula ležeći na sofi.

Natrag na 'prvu crtu': Missica i irski premijer radit će u bolnici
Natrag na 'prvu crtu': Missica i irski premijer radit će u bolnici

- Izgledalo je kao masakr, a bol je bila neizdrživa. Rasplakala bih se želeći samo da sve prestane - opisala je.

Iako nije imala apetita, udebljala se nekoliko kilograma jer se feces gomilao u njoj. Zbog toga je dodatno izgubila samopouzdanje. Počela je jesti još manje i vagati se svaki dan.

- Borila sam se s prihvaćanjem vlastitog tijela i nikad se nisam vidjela kao lijepu djevojku. Zbog toga sam se mrzila i imala sam osjećaj da nikad nisam dovoljno dobra, nastavila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jessica Mary Logan (@jessicarrrmary)

Opsjednutost tjelesnom težinom protegnula se i u ranoj odrasloj dobi, pa je iskušavala razne dijete i postala ovisna o teretani. Čak je bila na nekoliko tretmana uklanjanja masnoća. U srpnju 2017. godine završila je u bolnici i tad su joj dijagnosticirali ulcerozni kolitis. Stanje je do tad prouzročilo znatnu štetu na crijevima i rektumu te su je hitno operirali. Bila je na rubu smrti, pa su joj morali napraviti stomu, rupicu gdje su na trbušnu šupljinu izveli debelo crijevo kako bi stolica mogla izlaziti u vrećicu.

Missica otkrila lice puno akni: Izbile su zbog stresa u 20-ima
Missica otkrila lice puno akni: Izbile su zbog stresa u 20-ima

- Bila sam u potpunom šoku. Išla sam u bolnicu misleći da ću samo dobiti neke lijekove, i nikad nisam zamišljala da ću završiti na operaciji koja mi je promijenila život. Nisam imala vremena uopće procesirati svoju dijagnozu, a kamoli stomu. Umrla sam od straha kad sam je prvi put vidjela. Osjećala sam se užasno i pitala sam zaručnika jesam li mu još privlačna, prisjetila se.

Nakon operacije vratila se uobičajenom životu i pripremama za vjenčanje, no harmonija nije dugo potrajala. Stalno su je odvozili u bolnicu zbog začepljenja crijeva i nakon tri tjedna završila je na ponovnoj hitnoj operaciji. Kirurzi su ustanovili da su joj se crijeva zapetljala što je uzrokovalo bolove i zato je kroz stomu izlazila krv. Unatoč operaciji, na dan kad je trebala ići kući rana se otvorila i dobila je sepsu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jessica Mary Logan (@jessicarrrmary)

- U tom sam trenutku samo željela umrijeti jer nisam vidjela nadu da će se stanje popraviti, pojasnila je.

U sljedećoj godini bila je na još nekoliko operacija jer se začepljenje crijeva ponavljalo, a tad su joj napravili proktokolektomiju s ileoanalnim spremnikom, operacijom kojom se liječi sindrom iritabilnog crijeva i više joj nije trebala stoma zbog koje je postala suicidalna.

Poljska missica i plemkinja bila je najbolja britanska špijunka...
Poljska missica i plemkinja bila je najbolja britanska špijunka...

- Najveća psihička borba za mene je bila prihvatiti stomu, a tad sam počela uviđati pozitivne pomake. Konačno sam vidjela da me to nije izmijenilo nego preporodilo. Postala sam snažnija i ponosnija na sebe, kazala je.

Uz probleme s crijevima, Jessicino psihičko zdravlje dodatno je stradalo, osobito jer je zbog traume razvila sindrom kroničnog umora. No Jessica je i te probleme uspjela prebroditi i sad sudjeluje na natjecanjima ljepote  kako bi pokazala da ljepota dolazi u različitim oblicima. Na Royal International Miss UK osvojila je mjesto druge pratilje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jessica Mary Logan (@jessicarrrmary)

Teškoće je ostavila za sobom, a iako se morala odreći karijere konzultantice za hipoteke, odlučila je osvijestiti javnost o nevidljivim bolestima pokretanjem projekata i kampanja koje govore o tome.

- Te bolesti i teškoće iscijede nas psihički i fizički, pa se teško nositi s tuđim predrasudama, osobito u javnosti kad pokušavamo živjeti svoje živote, istaknula je.

Missica je krijumčarila drogu? Sada joj prijeti smrtna kazna
Missica je  krijumčarila drogu? Sada joj prijeti smrtna kazna

Jessica je za početak stvorila snažnu sliku koja prikazuje velik broj skrivenih bolesti koje nisu vidljive po nečijem fizičkog izgledu. Zatim je izradila plakate koji educiraju ljude o tom bolestima i stanjima, a sav zarađeni novac od tih kampanja daruje humanitarnim udrugama. Pokrenula je web stranicu i Facebook profil kako bi stvorila zajednicu ljudi sa skrivenim teškoćama i omogućila podizanje svijesti javnosti. Od lipnja prošle godine uspjela je skupiti više od 16.000 kuna kroz različite humanitarne projekte i fotografirala se bez odjeće kako bi osnažila ljude koji se bore sa sličnim tegobama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jessica Mary Logan (@jessicarrrmary)

- Fotografiranje mi je pomoglo da se zavolim nakon operacija, a moje fotografije pomažu i drugima. Osjećam da je jako važno naša iskustva pretvoriti u pozitivna i pomoći drugima koliko možemo. Nadam se da će moje ideje utjecati na smanjenje diskriminacije, zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom