Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

8. tjedan vježbanja: U dobroj formi za ljeto, ali i cijele godine

8. tjedan vježbanja: U dobroj formi za ljeto, ali i cijele godine
12

Za trajnu vitkost dovoljno je 30 minuta vježbanja četiri do pet puta na tjedan, a treninge možete kombinirati po želji, savjetuje trener fitnessa Bruno Knežević

VIDEO

Treninzi iz osmotjednog plana mršavljenja ubrzavaju topljenje kilograma jer uključuju više mišića u svakoj vježbi, ali i čine tijelo jačim, izdržljivijim te spretnijim, pa dosljedno vježbajte i nakon kraja programa.

- No rezultati se mogu održati jedino uz redovitost i upornost. Stoga nastavite i dalje trenirati. Vježbajte od četiri do pet puta na tjedan po 30 minuta, a treninge kombinirajte prema želji. Za svaki odaberite po pet vježbi - savjetuje trener fitness centra Forma Bruno Knežević.

Kako biste istodobno topili masne naslage i povećavali mišićnu masu, vježbe i dalje radite bez pauze - na vremensko štopanje, a ciklus vježbi napravite u nekoliko serija odvojenih jednominutnim pauzama ili trčanjem na mjestu. 

Za maksimalan učinak jako je bitno i pravilno izvođenje pokreta, odnosno koncentracija na mišiće koje aktivirate vježbom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ljeti je, s obzirom na visoke temperature, najbolje vježbati u jutarnjim ili poslijepodnevnim satima, a uz ciljane treninge svakako se preporučuju i aktivnosti u prirodi poput šetnje, trčanja, plivanja i bicikliranja. Ne zaboravite na pijenje mnogo vode - navodi trener Knežević.

Pogledajte jelovnik za 8. tjedan mršavljenja

Pogledajte vježbe za intervalni trening

Pogledajte vježbe za 8. tjedan pilatesa

Vježbe preporučuje Bruno Knežević, dipl. kineziolog i trener, fitness centar Forma

Zagrijte se trčeći u mjestu minutu i pol. Vježbe izvodite bez pauze, a svaku ponavljajte po 60 sek. Napravite tri ciklusa, a između svakog pauzirajte minutu. 

Podizanje iz trbušnjaka

Iz ležećeg se položaja sa savijenim nogama, aktivirajući mišiće trbuha i donjeg dijela leđa, podižete u sjedeći položaj te iz njega, i dalje stisnutog trbuha, u stajaći položaj. Osim mišića trbuha i leđa, aktivni su mišići nogu i stražnjice. 

Trbušnjaci sa spuštanjem nogu

Ruke su iza glave, lopatice odignute od poda, a trbuh stisnut. Spuštajte ispružene noge dok ne dođu pod kut od 45° pazeći da su leđa stalno priljubljena uz pod.

Kosi trbušnjaci

Potkoljenice su usporedne s podom, lopatice odignute od podloge, a trbuh je čvrsto stisnut. Naizmjence rotirajte trup u svaku stranu dotičući pritom laktom suprotno koljeno.  

Bočno privlačenje koljena

Lakat je pod ramenom, donja noga savinuta, kuk odignut od poda, a tijelo u ravnini. Čvrsto stisnutog trbuha privlačite koljeno prema laktu te pružajte nogu. Ponavljajte po 30 sekundi svakom nogom.

Leđnjaci s otklonom u stranu

Prsa i koljena odignuti su od poda, a mišići nogu i stražnjice zategnuti. Radite otklon u jednu pa drugu stranu aktivirajući mišiće kralježnice, stražnjice i kose trbušnjake.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana