Native sadržaj

Komentari 5

Iako na prvi pogled obična, znate li koju tajnu kriju ova jela?

Iako na prvi pogled obična, znate li koju tajnu kriju ova jela?

Možda na prvi pogled izgledaju kao svima poznata jela, no većina bi se iznenadila kad bi doznala da je slasne i ukusne obroke moguće pripremiti i na veganski način. Donosimo tri recepta za sve vegane i zaljubljenike u eksperimentiranje okusima

Iako mnogi misle kako vegani žive samo na kruhu i vodi, prava istina leži negdje daleko od toga. Tofu, riža, tikvice, batat i orašasti plodovi samo su neke od mnogobrojnih namirnica koje se svakodnevno mogu pronaći na njihovu tanjuru. 

Štoviše, u posljednje vrijeme sve više ljudi poseže za alternativama mesu i ekološkoj hrani, što iz etičkih što iz ekoloških razloga. Donosimo vam tri recepta za veganska jela koja možda izgledaju uobičajeno, no čiji će vas okus ugodno iznenaditi.

1. Burger s avokadom

Što ako vam kažemo da ipak možete uživati u slasnom zalogaju burgera bez grižnje savjesti? Ova verzija dolazi s dobro poznatim umakom guacamole, a mesna je pljeskavica zamijenjena vege alternativom. Naime, Next Level Burger Lidlova je veganska zamjena mesnom burgeru, s 20 g biljnog proteina po obroku, a okus u kojemu možete uživati kombinacija je šampinjona, kokosova i repičina ulja te pšeničnih, sojinih i proteina graška.

Usto, riječ je o burgeru koji je 100% klimatski neutralan, a njegova ambalaža može se u potpunosti reciklirati. Održiva proizvodnja Next Level Burgera osigurava i 91% manje štetnih emisija CO2 od uobičajene juneće pljeskavice, a kako bi osigurali 100%-tnu klimatsku neutralnost, Lidl s tvrtkom ClimatePartner kompenzira nastalu emisiju CO2.

Sastojci:

Priprema:

2. Sočna pizza s tofuom

Iako joj rijetko tko može odoljeti, kalorična i masna pizza može ozbiljno naštetiti našem zdravlju, no nekoliko izmjena može učiniti veliku razliku. Ova verzija dolazi s popularnim „sirom od soje“, odnosno tofuom, nutritivno vrlo vrijednom namirnicom, a evo kako je pripremiti.

Sastojci za tijesto:

Priprema:

Sastojci za nadjev:

Priprema:

3. Simfonija okusa i mirisa s roštilja

Uz toplo vrijeme i dobro društvo, naravno, ide i ukusan roštilj. Iznenadite svoje prijatelje i obitelj nešto drukčijim receptom uz pljeskavicu od raznog povrća i slatki krumpir. Neka idući slobodan dan bude rezerviran za ovaj recept. U slast!

Sastojci:

Priprema: