Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Jesmo li jaki samo na riječima ili se ne bojimo zaprljati ruke?

Prema rezultatima istraživanja na 24sata, 3/4 ispitanika brine o okolišu i razvrstava kućni otpad. No što kada je tuđe smeće u pitanju? Pogledajte video i otkrijte reakcije Zagrepčana na jedan neobičan zahtjev

Foto: 24ContentHaus
29 komentara

U istraživanju provedenom na platformama 24sata velika većina ispitanika (74%) svrstala je zaštitu okoliša i globalno zatopljenje među najvažnije svjetske probleme. Mnogi se boje nestanka pitke vode, smanjenja bioraznolikosti i štetnog djelovanja zagađenja na zdravlje ljudi, a brine vas i pretjerano korištenje plastične ambalaže.

Čak 86% ispitanika smatra da treba kažnjavati ekološki neodgovorno ponašanje, bolje informirati i educirati građane o zaštiti okoliša, regulirati odvajanje otpada u kućanstvima te postaviti više kontejnera za razdvajanje otpada. Dodatni problem predstavljaju načini prikupljanja i odvajanja otpada koji se razlikuju od mjesta do mjesta.

Posebno nam je zanimljiv bio visok postotak ispitanika koji odvajaju otpad (74%) pa smo to odlučili provjeriti u praksi. Pogledajte video i doznajte kako Zagrepčani reagiraju kada im slučajni prolaznik "uvali" svoje smeće.

ZA NE POVJEROVAT Znate li da su ovi proizvodi koje koristite nekada bili smeće?

Tema: Kreni od sebe, za bolji svijet

Možda vas zanima i ovo:
Message