Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 11

Pažanin otkriva: Ovo je topla salata kojoj nitko neće odoljeti

Powered by: Podravka

Sardine su prava mala riznica vitamina i minerala stoga ne čudi da su ideje za pripremu jednostavnih jela s njima jako tražene. Topla salata sa sardinama samo je jedna od njih, a u nastavku pogledajte o čemu se radi

Ponestalo vam je ideja za brze i zdrave obroke ovih dana? Na pravom ste mjestu! Ivan Pažanin nam je otkrio jednostavan recept za toplu salatu sa sardinama kojoj nitko neće odoljeti. Da je priprema ovog jela uistinu jednostavna uvjerite se sami u videu u nastavku. 

Pokretanje videa...

Topla salata sa sardinama 02:10

Donosimo vam recept i upute za pripremu ovog jednostavnog obroka za čak četiri osobe.

Sastojci:

  • 800 g očišćenog batata 
  • sol
  • crni papar
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 200 g cherry rajčica
  • 50 g ljubičastog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 Eva sardine s limunom (2×115 g)
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 30 g mlade rikule
  • 1-2 žlice bijelog vinskog octa

Priprema: 

  1. Očišćeni batat narežite na veće kocke i stavite ga u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Posolite ga, popaprite, prelijte s maslinovim uljem, dobro izmiješajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 20 minuta
  2. Po batatu rasporedite mini rajčice prerezane na pola, lagano sve izmiješajte i pecite još oko 10 minuta.
  3. Čim je povrće pečeno, izvadite ga i prebacite u keramičku posudu. Dodajte sitnije narezani luk, nasjeckani češnjak, rikulu, nasjeckani peršin, malo octa i lagano izmiješajte.
  4. Na kraju dodajte sardine s limunom. Poslužite toplu salatu.

Dobar tek!

Powered by: Podravka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang