Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2

Teški neugodnjaci: Top 5 situacija koje ste doživjeli barem jedanput u životu

Powered by Jana Ice Tea

Teški neugodnjaci: Top 5 situacija koje ste doživjeli barem jedanput u životu
1

Svatko se od nas barem jedanput u životu našao u situaciji zbog koje je htio propasti u zemlju. Iako nam u tom trenutku nije nimalo ugodno, poslije se često šalimo na svoj račun. Evo popisa nezgoda koje nikog nisu poštedjele

Kad nam se dogodi ''neugodnjak'', imamo osjećaj da nekoliko sekundi ''sramote'' traje cijelu vječnost, a da ne govorimo o tome kako podsmijeh okupljenih zvuči kao ''soundtrack'' najstrašnijeg horor filma. Nasreću, neugodne situacije poslije postanu anegdote koje prepričavamo društvu, no ponekad nam treba malo više vremena da se oporavimo od ''nezgode''. Evo kako se ležerno izvući iz neugodnjaka.

1. Pamćenje zlatne ribice

Koliko ste se puta našli u situaciji da vam je prilikom upoznavanja ime osobe kroz jedno uho ušlo, a kroz drugo izašlo? Ili vas je netko zaustavio na ulici, ali se nikako niste mogli sjetiti kako se zove? Ovo je jedna od najčešćih neugodnih situacija koje nam se događaju, a na nju nisu ostali imuni ni oni najpristojniji.

Forget Danny Devito GIF by It's Always Sunny in Philadelphia

Stručnjaci tvrde kako nam se ovo događa jer nam nije dovoljno stalo do toga da upamtimo nečije ime. Ono zapravo ne govori mnogo o nekoj osobi, pa je nedostatak konteksta također nešto što otežava njegovo pamćenje.

Iako postoji nekoliko načina da se izvučete, poput toga da zamolite sugovornika da vam ostavi kontakt u mobitelu, pri idućem upoznavanju potrudite se uistinu ga slušati.

2. Jezik radi brže od glave

Svako društvo ima dežurne zabavljače koji nerijetko znaju nasmijati do suza, no u trenutku (pre)opuštenosti ponekad se prijeđe granica. Koliko god je dobrodošao, smisao za humor može biti škakljiv, a s obzirom na to da nam često jezik radi brže od glave, nepromišljenim se komentarom možemo dovesti u neugodnu situaciju. 

Iako se sve vrlo brzo zaboravi, trnci koji nam prostruje tijelom i nisu baš najugodniji. Oni koji su spretni s riječima vjerojatno će se vrlo lako izvući, no ostali će možda morati posegnuti za isprikom. Svakako razmislite dvaput o onome što želite reći.

no way drake GIF

3. 'Hvatanje' zeca u javnosti

Spontani padovi na ulici ili spoticanje preko stepenica nešto je što smo svi doživjeli još dok smo bili djeca, no nažalost, ne možemo reći da smo ovo prerasli.

I danas nam se zna dogoditi da opušteno hodamo u javnosti te se najednom pojavi nevidljiva prepreka koja nas obori na tlo, a umjesto utjehe u majčinu zagrljaju tiho pustimo suzu u sebi. Još je gore ako se pritom žurimo na razgovor za posao ili na spoj, pa moramo objašnjavati drugima što se dogodilo.

recover on purpose GIF

- Vraćala sam se s posla, a apartman u kojem sam bila smještena bio je tik do prepune plaže. Zagledala sam se u mobitel i uopće nisam doživjela lanac koji sam svakodnevno morala preskakati. Pad se toliko jako čuo da su ljudi iz apartmana izašli na prozore, a ne moram ni pričati o tome kakav se smijeh zaorio plažom. Iako je to bio najneugodniji trenutak u mom životu, danas ga svima prepričavam - govori Ana (32).

4. Laži, laži, laži me

Nitko ne može poreći to da smo svi barem jedanput u životu slagali. Mnogi su razlozi negovorenja istine, a često je znamo izricati kako ne bismo povrijedili drugog ili kako bismo se predstavili u boljem svjetlu. U prosjeku, čovjek izgovori četiri laži na dan, dok se taj broj u 60 godina života penje do vrtoglavih 87.000.

Bila velika ili mala, vrlo je nezgodno ako vas u njoj uhvate, a onda vrijedi ona ''snađi se, druže''. Možda je bolje odmah se pomiriti sa sudbinom i reći istinu, jer male laži vode do velikih, a onda je teško otpetljati se.

Lies Liar GIF by The Maury Show

5. Ima slike, nema tona

Govorenje pred drugima mnogima stvara anksioznost, pa se zna dogoditi da dožive tzv. blokadu zbog koje im ''ispari'' sve iz glave. Osim što sve može krenuti po zlu, bez obzira na to što ste noćima uvježbavali govor, nadređeni vas mogu doživjeti neozbiljnim.

No ne brinite se. Postoje mnoge tehnike kojima možete poboljšati govorenje u javnosti, odnosno kontrolirati živce, koji vam u takvim trenucima mogu biti najveći neprijatelji. Uz vježbanje nastupa, važno je opustiti se i biti hladne glave, a svakodnevna vježba pomoći će vam da nadvladate svoj strah.

The Office Oops GIF

Bilo kako bilo, zapamtite da se neugodnjaci brzo zaborave, pa zato nemojte previše razbijati glavu. Ova nam je godina ionako ''pojela'' previše živaca, pa i ako se nađete u neugodnoj situaciji, vodite se onom #samoopušteno.

A kao motivaciju darujemo vam paket proizvoda Jana Ice Tea i #samoopusteno luftić. Sve što trebate je napraviti jest uploadati cool fotografiju kako se opuštate kroz obrazac koji se nalazi na kraju članka. Sudjelujte i na društvenim mrežama, pa fotografije objavite na Instagram feedu ili storyju uz hashtag #samoopusteno i tagove @jana.icetea i @miss7, a pet najkreativnijih objava bit će nagrađeno. Pozdrav neugodnim situacijama!

Pravila nagradnog natječaja potražite ovdje.

 

Fill out my online form.

Powered by Jana Ice Tea

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...