News

Komentari 68

Afera Krim-Tim: Uhitili Leona Lučića, vode ga u Karlovac

Afera Krim-Tim: Uhitili Leona Lučića, vode ga u Karlovac

Lučića su u srijedu poslijepodne doveli u Heinzelovu pa predali pritvorskom nadzorniku. Priveden je zbog pokušaja iznude i nanošenja teških tjelesnih ozljeda

U ovom trenutku možemo reći samo da se na kriminalističkom istraživanju nalazi muškarac kojeg dovodimo u vezu s događajima na autocesti kod Draganića, rekli su nam u PU karlovačkoj u srijedu poslijepodne.

Navodno se radi o bivšem vojnom specijalcu koji je bio pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, elitne vojne postrojbe koja je bila podčinjena izravno predsjedniku Franji Tuđmanu.

Nakon što su mu u utorak uz sudski nalog pretražili kuću, odveli su ga na ispitivanje u karlovačku policiju.

Kakva je točno bila njegova uloga u pokušaju iznuđivanja 100.000 eura od zaprešićkog poduzetnika M. D. te je li on organizator pokušaja iznude u kojoj su sudjelovali i glumac iz televizijske serije “Krim tim 2” Leon Lučić (48) te aktivni pripadnik MUP-ove Antiterorističke jedinice Lučko, Andrija Vrhovac (35), pokazat će daljnja istraga.

- Čuo sam za slučaj iznude i ovo me, da je on umiješan, zbilja neugodno iznenadilo - kazao je poznanik uhićenog bivšeg vojnog specijalca, kojeg je sreo prije dva tjedna i koji mu tad nije izgledao kao da je možda u nekim financijskim problemima.

- On je ugledan član, a neko vrijeme bio je i predsjednik lovačkog društva iz okolice Karlovca - rekao nam je poznanik osumnjičenoga. Podsjećamo, na nadvožnjaku autoceste kod Draganića 10. siječnja 2020. zaprešićki poduzetnik M. D. i njegov prijatelj, bivši MMA borac Marko Šintić (38), susreli su se s dvojicom naoružanih iznuđivača. Izbila je tučnjava, u kojoj su teško ozlijeđeni Šintić, kojem je Lučić udarcima pištoljem slomio ključnu kost, ali i Lučić. Drugi napadač je pobjegao. Policija ga je prošli tjedan identificirala kao specijalca Andriju Vrhovca, a Šintić i M. D. na prepoznavanju su ga prepoznali sa 100-postotnom sigurnošću kao drugog napadača. Sudac istrage odredio mu je mjesec dana pritvora. Vrhovac je, podsjećamo, na ispitivanju tvrdio kako nikad nije bio na mjestu primopredaje na nadvožnjaku.

On je, objavio je Glas Istre, prije tri mjeseca nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Pazinu zbog prijetnji smrću jer je sredinom 2016. u Dugoj Uvali sjekirom napao odvjetnike Marina Folu, Mirelu Paulu Frlan i Igora Stepančića iz Industrogradnje.

Lučića su u srijedu iza 15 sati uhitili u Policijskoj upravi u Zagrebu. Neslužbeno doznajemo da mu je nakon toga pretražen stan u Zagrebu te su potom odvezli u PU karlovačku gdje se provodi kriminalistička istraga za pokušaj iznude. 

Najčitaniji članci