News

Komentari 489

Kolinda: 'Ako osude Bandića, u zatvor ću mu nositi kolače!'

Kolinda: 'Ako osude Bandića, u zatvor ću mu nositi kolače!'

Uoči službenog početka kampanje za predsjedničke izbore Kolinda Grabar Kitarović dala je intervju za Media Servis u kojem je pričala o svojem prijateljstvu s Milanom Bandićem, izborima, Slobodanu Praljku...

Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno, izjavila je, između ostalog, Kolinda Grabar Kitarović u velikom intervjuu za Media Servis i dodala kako 'ne vjeruje da će doći do toga'. 

Bio je to, dakako, njen odgovor na pitanje o pjevanju Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba ogrezlom u nebrojene afere. 

Osvrnula se i na kritike koje je dobila nakon što je objavila fotografiju Slobodana Praljka

- In memoriam jednom hrvatskom generalu i neću dalje objašnjavati. 

Nakon što ju je novinarka podsjetila da se radi o osuđenom ratnom zločincu, predsjednica je odgovorila:

- Neću dalje objašnjavati. On se borio za prava hrvatskoga naroda, odslužio je ono za što se osuđen. Dogodilo se što se dogodilo. Veliki propust Haaškoga suda. Neću to dalje komentirati. 

Štrajk nastavnika, kaže, pretvorio se u politički igrokaz. Prozvala je Vladu Zorana Milanovića koji je, rekla je, u dva navrata smanjivala koeficijente složenosti poslova. 

- Međutim tada nisu štrajkali. Krenuli su u štrajk ove godine i ja im dajem legitimno pravo za štrajk jer je to ustavno pravo. Međutim, držim da se u međuvremenu sve pretvorilo nažalost u nešto što je više-manje postalo igrokaz i mjesto nadmetanja nekih političkih interesa. 

Što se predsjedničkih izbora tiče, Kolinda Grabar Kitarović je rekla da će sutra u podne predati potpise DIP-u.

- Uvjerena sam da ćemo za razliku od ostalih imati najviše potpisa. ne gledam to kako utrku, nego kao iskaz povjerenja od strane građana. 

Rekla je i da smatra da je u svom mandatu ispunila većinu onoga što je obećala. 

- Mislim da sam ispunila većinu toga, a prema našoj analizi, neka pitanja sam ispunila i više od 100 posto te napravila više nego što sam obećala da ću učiniti. U ovih nekoliko godina učinili smo bolje, ali po meni nedovoljno, moramo još bolje, da naši građani stvarno to osjete kroz bolje poslove, bolje plaće i bolji životni standard

 

 

 

Najčitaniji članci