News

Komentari 0

Aladrović nakon smrti djevojčice na sastancima raspravlja o reformi sustava socijalne skrbi

Aladrović nakon smrti djevojčice na sastancima raspravlja o reformi sustava socijalne skrbi

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović sastat će se danas s predstavnicima četiriju organizacija, udruga i inicijativa koja se bave pravima i zaštitom nezbrinute djece

Nakon što je udomiteljica Marina Novaković Matanić poslala otvoreno pismo ministru socijalne skrbi Josipu Aladroviću u kojem poručuje kako udomitelji iz Hrvatske već godinu dana traže sastanak kako bi riješili probleme s udomljavanjem, pozvani su na sastanak s njime u utorak u 15 sati. 

No, osim s predstavnicama Foruma za kvalitetno udomiteljstvo, među kojima je i Novaković Matanić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike sastat će se i s drugim organizacijama, udrugama i inicijativama koje se bave zaštitom nezbrinute djece.

Aladrović se tako prvo u 9 sati sastaje s Antunom Ilijašem, predsjednikom Komore socijalnih radnika te s Andreom Bogdan, predsjednicom Hrvatske psihološke komore.

U 11 sati sastat će se s Martom Divjak i Antonijom Skender iz inicijative 'Moramo vam nešto reći' koja nudi pomoć djeci iz sustava.

Nakon toga, ministar se sastaje s Jelenom Veljačom i predstavnicama iz inicijative #Spasime koja se bavi zaštitom od nasilja u obitelji.

Najčitaniji članci