Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
24 komentara

Aparat mu mjeri tlak u lubanji: Dječak je u induciranoj komi...

Mjerenje tlaka u lubanji nam je važno budući da se u slučaju krvarenja eventualni hematom nema gdje širiti pa stišće mozak. Na sreću, tlak je stabilan cijelo vrijeme, kaže ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb

Foto: Luka Stanzl/Marko Prpić/PIXSELL
24 komentara

Dijete je za sada stabilno i još uvijek na respiratoru. Tijekom neurokirurške operacije smo mu postavili tzv. intrakranijski senzor, aparat koji mjeri tlak u lubanji. To nam je važno budući da se u slučaju krvarenja eventualni hematom nema gdje širiti pa stišće mozak. Na sreću, tlak je stabilan cijelo vrijeme - kazao je prof. dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Zagreb: Dijete je palo s balkona u zgradi u Ulici Božidara Adžije PAO S 2. KATA NA BETON Dječak preživio operaciju glave: 'Trenutno je na respiratoru...'

Dodaje kako tijekom dana planiraju napraviti MR mozga pa će, s obzirom na taj nalaz, odrediti daljnje postupke u liječenju i eventualnom buđenju iz inducirane kome.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, dječak starosti tri i pol godine u subotu je pao kroz prozor stana u ulici Božidara Adžije u Zagrebu te zadobio višestruke prijelome lubanje te oštećenje vratne kralježnice i pluća.

DJEČAK (3,5) PAO S BALKONA 'Čuli smo tupi udarac i vrisak majke, otac je bio izvan sebe'

Neurokirurški tim u Klaićevoj odmah ga je operirao i dječak je od subote stabilno, ali na respiratoru.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message