Beroš: Moguće je procijepiti milijun građana do kraja ožujka | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 236

Beroš: Moguće je procijepiti milijun građana do kraja ožujka

Beroš: Moguće je procijepiti milijun građana do kraja ožujka

Moramo doseći stupanj procijepljenosti preko 70%, i vjerujem da ćemo to postići, rekao je ministar Beroš u Dnevniku HTV-a. Kao i premijer, misli da se do kraja ožujka može cijepiti milijun Hrvata

VIDEO

Epidemiološka situacija je bolja, pritisak na zdravstveni sustav je sve manji. Želim vjerovati da je to rezultat odgovornosti građana, ali to pokazuje i puni smisao naših mjera. Ne smijemo napraviti ništa što bi ugrozilo ove pozitivne trendove, osobito ako se osvrnemo na zbivanja u okolnim zemljama, na taj tzv. treći val, na moguće posljedice druženja tijekom blagdana, a i obzirom na specifičnu situaciju u Hrvatskoj, a to je zbivanje u Sisačko-moslavačkoj županiji, rekao je ministar Vili Beroš u Dnevniku HTV-a. 

- Tamošnje okolnosti mogu pridonijeti širenju epidemije, moramo biti oprezni - kaže.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Predsjednik Milanović 02:29Dodaje da su napravili sve što je bilo moguće da se osigura cjepivo te da je interes velik i da se traži cjepivo više. 

- Moramo doseći stupanj procijepljenosti preko 70%, i vjerujem da ćemo to postići - rekao je.

- Popodne je, u dogovoru s EK, potvrđena nova dodatna količina cjepiva od 700.000 doza. Do 17 sati smo EK potvrdili odluku RH da pristupi i da bude pozitivno orijentirana prema toj ponudi - kaže Beroš.

Hrvati će se procijepiti cjepivom Pfizera, AstraZenece i Moderne
Hrvati će se procijepiti cjepivom Pfizera, AstraZenece i Moderne- Tjedno dolazi 17.550 doza Pfizerovog cjepiva, do kraja 3. mjeseca 264.000 doza. Sutra dolazi Modernino cjepivo, do kraja veljače ukupno 52.000 doza, dobre vijesti su i da  je AstraZeneca napredovala u procesu te će EMA uskoro odobriti i to cjepivo 29. siječnja. Realno je moguće do kraja ožujka procijepiti milijun građana - naglašava.

To je rekao i premijer uoči sastanka vrha HDZ-a.

- Ako AstraZeneca dobije odobrenje do kraja mjeseca, za što postoje naznake, onda bismo do kraja ožujka mogli imati gotovo milijun stanovnika procijepljenih. To bi bilo jako dobro - poručio je Plenković.

Protiv korone se želi cijepiti 43 posto građana, više od pola ih je zabrinuto zbog nuspojava
Protiv korone se želi cijepiti 43 posto građana, više od pola ih je zabrinuto zbog nuspojava

Krajem siječnja i početkom veljače cijepit će se privatni zdravstveni djelatnici, prioritet su korisnici domova, djelatnici sustava socijalne skrbi, medicinski djelatnici. Kasnije će se cijepiti stariji od 65 godina i kronični bolesnici, a mlađi od 65 krajem veljače, ili početkom ožujka.

Dodao je da se u sisačkoj bolnici evaluira stanje te da je kirurška zgrada sigurna. 

Kaže i da smo dosad na testiranje, liječenje i bolovanja vezano uz korona virus potrošili preko 1,132 milijardi kuna, na posebne lijekove 82 milijuna, na cjepiva 420 milijuna, ukupno 1,634 milijardi kuna.

- Bez sredstava koja su putem robnih rezervi išle na nabavu zaštitne opreme, preko 500 milijuna kuna, ugrubo preko 2 milijarde kuna, s tim da su od tih troškova izuzete prenamjene bolnica poput KB-a Dubrava - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 236

VIDEO

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci

Na skupu Donalda Trumpu čuli su se pucnji, on je pao na tlo a zatim su ga zaštitari podigli i odveli. Pucnjava se istražuje kao mogući pokušaj atentata. Napadač je ubijen, a poginuo je još jedan sudionik skupa

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'
OLUJNE ĆELIJE

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'

Temperatura je bila 32°C i odjednom iz smjera Slovenije stigla siva naoblaka, pa crni oblaci, govori čitatelj 24sata
HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A  onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'
POGLEDAJTE PRESUDU

HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'

Plus+ Nakon godinu dana, tek po sudskom nalogu su iz nogometnog saveza otkrili da su šalove kupili za skoro 138.000 eura od tvrtke ''Vatreni ponos'' kojoj je to prvi i jedini posao. A na računu je bio još jedan neobični detalj...