Obavijesti

News

Komentari 95

Bespravne kućice 'Chery chery' Veline su maknuli, a bivšeg šefa groblja će uhljebiti u Holdingu

Bespravne kućice 'Chery chery' Veline su maknuli, a bivšeg šefa groblja će uhljebiti u Holdingu
2

Četiri sporne kućice su maknuli jer su u biti bespravno i postavljene, ali bivši direktor Patrik Šegota dobit će novu funkciju, na manje istaknutom, ali vrlo dobro plaćenom mjestu

VIDEO

Četiri kućice iz afere s dodjelom unosnih lokacija na Mirogoju sad su uklonjene. Zašto? Jer su ih bespravno postavili.

24sata su krajem listopada objavila priču o nevjerojatnom natječaju za unosne lokacije na najvećem hrvatskom groblju Mirogoj. Četiri kućice su dobile četiri tek osnovane firme na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana. I sve četiri su ponudile u lipu istu cijenu zakupa, tek 10 kuna višu od druge najbolje ponude. Tri od njih četiri imale su jednako složene mail adrese, sve su osnovane na adresama privatnih osoba i nemaju telefon. Pred blagdan Svih svetih počela je i prodaja u tim kućicama, ali u njima nije poslovala nijedna od tvrtki koje su prošle na natječaju.

Afera 'Sherry, sherry' Veline: Kućice na Mirogoju naručili su tjednima prije objave natječaja!
Afera 'Sherry, sherry' Veline: Kućice na Mirogoju naručili su tjednima prije objave natječaja!

U sve četiri kućice cvijeće i svijeće prodavao je obrt Velina design koji uopće nije dao ponudu. Vlasnica obrta je Velina Oršolić, poznata po pjevačkoj karijeri na dance sceni i hitu 'Chery chery'.

 Kućice je od proizvođača Tehnix kupila tvrtka Granex 1 pa ih preprodala, a Granex 1 je jedini vlasnik firme Prigorac građenje, u čijem nadzornom odboru je sjedila sestra Patrika Šegote, bivšeg voditelja Gradskih groblja koji je nakon afere dao ostavku.

U međuvremenu je Gradski kontrolni ured utvrdio da je Šegota pogodovao četirima tvrtkama tako što nijednoj nije uzeo zadužnice od 52.650 kuna, koliko iznosi godišnji najam s PDV-om, već je uzeo tek 10 tisuća kuna. Sad slijedi nastavak. Četiri sporne kućice su maknute jer su u biti bespravno i postavljene. Za njihovo postavljanje bila je potrebna suglasnost Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju i komunalno gospodarstvo, a tadašnji voditelj Šegota je taj uvjet iz ugovora očito ignorirao i dozvolio postavljanje kućica.

 Iz Gradskih groblja su nam odgovorili da je sada isti taj Gradski ured izdao nalog da se kućice maknu budući da zakupoprimci nisu ishodili sve potrebne dozvole za njih. Čekalo se samo da Velini Oršolić istekne tromjesečni ugovor koji je istekao 21. siječnja. Isti dan su maknute.

Nova funkcija

Dakle, Bandićev čovjek Šegota ne samo da je pogodovao četiri fantomske tvrtke za više od 170.000 kuna jer nije uzeo iznos zadužnica, nego su kućice postaviljene i bespravno. I onda je u njima radila Velina Oršolić u najprofitabilnijem razdoblju.

Šegota pogodovao fantomskim tvrtkama za 170 tisuća kuna
Šegota pogodovao fantomskim tvrtkama za 170 tisuća kuna

Unatoč tome, on neće biti ni na koji način sankcioniran. Dapače, bit će nagrađen. Potvrđeno nam je da je nakon natezanja s povlačenjem ostavke, pristao biti pomoćnik direktorice Zagrebparkinga, druge podružnice unutar Zagrebačkog holdinga. To mjesto nosi osnovnu plaću od 16.470 kuna bruto, a tu je, prema kolektivnom ugovoru još stalni dodatak od 1000 kuna bruto, pa dodatak na staž, pa dodatak na staž u Holdingu, službeni mobitel, vjerojatno i službeni auto. Dakle, nakon afere koju smo otkrili, Šegota je maknut na manje istaknuto, ali više nego dobro plaćeno radno mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca