Obavijesti

News

Komentari 11

Biden u Europu stiže s novim sankcijama za Rusiju: Navodno obuhvaćeno 300 članova Dume

Biden u Europu stiže s novim sankcijama za Rusiju: Navodno obuhvaćeno 300 članova Dume

Biden je rekao da neće ulaziti u izravan sukob s Rusijom. Međutim obećao je da će Sjedinjene Države braniti cijeli teritorij NATO-a te naredio da se na istočno krilo NATO-a pošalje više vojnika

Predsjednik Joe Biden u srijedu odlazi u Bruxelles na razgovore s europskim čelnicima o ruskoj invaziji na Ukrajinu noseći planove za dodatne sankcije Moskvi za koje izvori kažu da uključuju i članove ruskog parlamenta.

Biden kreće iz Bijele kuće u 8.40 sati po Istočnom ljetnom vremenu (13.40 po srednjoeuropskom) na put koji uključuje ​​razgovore u Bruxellesu s čelnicima NATO-a i Europe te posjet Varšavi radi konzultacija s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom.

Ruski oligarh nakon sankcija: Ne znam kako ću živjeti s 3000 eura mjesečno, zaista ne znam
Ruski oligarh nakon sankcija: Ne znam kako ću živjeti s 3000 eura mjesečno, zaista ne znam

Dva izvora upoznata sa situacijom rekla su da Biden i njegov tim pripremaju planove za uvođenje sankcija članovima donjeg doma ruskog parlamenta, Dume, kao odmazdu za rusku invaziju na Ukrajinu. Očekuje se da će sankcije biti objavljene u četvrtak.

Wall Street Journal navodi da bi sankcijama moglo biti obuhvaćeno 300 članova Dume.

Glasnogovornik Bijele kuće rekao je da 'nisu donesene konačne odluke o tome koga ćemo i koliko sankcionirati'.

- Imat ćemo dodatne mjere sankcija koje ćemo objaviti u suradnji s našim saveznicima u četvrtak kada predsjednik bude imao priliku razgovarati s njima- rekao je dužnosnik.

Kineski dužnosnik: 'Sankcije nametnute Rusiji su pretjerane'
Kineski dužnosnik: 'Sankcije nametnute Rusiji su pretjerane'

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Jake Sullivan rekao je novinarima u utorak da će Biden u četvrtak sudjelovati na hitnom summitu NATO-a, sastati se s čelnicima G7 i obratiti se 27 čelnika Europske unije na sjednici Europskog vijeća.

Biden će koordinirati sljedeću fazu vojne pomoći Ukrajini, rekao je Sullivan.

Osim nametanja novih sankcija Rusiji, Biden će surađivati ​​s američkim saveznicima na pooštravanju postojećih sankcija, rekao je Sullivan.

>>Uživo događanja iz Ukrajine pratite ovdje<<

Biden je rekao da neće ulaziti u izravan sukob s Rusijom. Međutim obećao je da će Sjedinjene Države braniti cijeli teritorij NATO-a te naredio da se na istočno krilo NATO-a pošalje više vojnika.

Tijekom posjeta Poljskoj, Biden će obići američke vojnike i sastati se sa stručnjacima uključenim u humanitarni odgovor za pomoć stotinama tisuća Ukrajinaca koji su pobjegli iz svoje zemlje i onima koji su ostali ondje.

POGLEDAJTE EMISIJU: