News

Komentari 15

Bitka za život djevojke: Skoro umrla od droge 'krokodil'

Bitka za život djevojke: Skoro umrla od droge 'krokodil'

Tinejdžerica je po dolasku imala prvi epileptični napad. Tijelo joj se grčilo, išla joj je pjena na usta, a liječnici su se svim snagama borili za njezin život, kaže očevidac

Liječnici zdravstvenih centara u Surdulici i Vranju napravili su veliki podvig kada su spasili maloljetnu pacijenticu koja se predozirala najopasnijom drogom na svijetu, piše u četvrtak Kurir.

Samo zahvaljujući brzoj reakciji i velikoj požrtvovnosti liječnika spašen je život tinejdžerici E. S. (16) iz Surdulice, koja se predozirala takozvanim „krokodilom“.
U noći s prošle srijede i četvrtka policija je hitnu dovezla tinejdžericu. 


- Pacijentica je bila vrlo loše, u komatoznom stanju, sa širokim zjenicama, a krvni tlak joj je naglo padao... Odmah je došla liječnica Antonela Kusaković koja ju je zbrinula, a tinejdžerica je po dolasku imala prvi epileptični napad i odmah je dobila terapiju. Nakon pola sata prevezli su ju za ZC Vranje. Tijekom cijelog puta imala je epileptične napade, tijelo joj se grčilo, išla joj je pjena na usta, a liječnici su se svim snagama borili za njezin život - opisuje dramatično spašavanje jedan od očevidaca.

U ZC Vranje pacijenticu je prihvatila Suzana Tomić.
- Oko jedan poslije ponoći stigla nam je pacijentica u pratnji pedijatra i dvojice policajca. Bila je bez svijesti, ali bez poremećaja ritma srca i disanja i bez promjena na koži. Bila je u vrlo teškom stanju i prvo nije reagirala na terapije koje smo joj davali. Nikad se ovdje nismo susreli s takvim nečim kod tako mladog pacijenta. Nakon što je dobila terapiju i nakon što smo ju stabilizirali transportirali smo je na toksikologiju KC Niš - opisuje Tomić. 


Stanje tinejdžerice je trenutno stabilno.

- Ministarstvo će u suradnji sa svim partnerima aktivno raditi i pratiti pojave novih psihoaktivnih supstanci i poduzimati adekvatne mjere kako bi se smanjile štetne posljedice po zdravlje pojedinca i društva u cjelini- rekla je Kurir Jelena Janković iz Centra za monitoring droga Ministarstva zdravlja.

Najčitaniji članci