Obavijesti

News

Komentari 34

Bivša najmoćnija žena srpskog MUP-a u pritvoru: Skrivala je dokaze protiv Velje Nevolje?

Bivša najmoćnija žena srpskog MUP-a u pritvoru: Skrivala je dokaze protiv Velje Nevolje?

Dijani Hrkalović određen je pritvor od 30 dana u petak nakon što je privedena i saslušana u okviru istrage prikrivanja dokaza o ubojstvu Vlastimira Miloševića

VIDEO

Srpski medij prije pet godina nazivali su je najmoćnijom ženom srpske policije te su joj davali nadimke 'željezna lady' i 'dama kamenog lica'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Veljina pravila: Namamimo ga, mučimo, režemo, sameljemo i onda uništimo sve DNA tragove VIDEO

Danas je ona iza rešetaka, a sumnjiči ju se za trgovanje utjecajem te prikrivanje dokaza o ubojstvu Vlastimira Miloševića u siječnju 2017. godine. Prijeti joj kazna od jedne do osam godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Visoki sud u Beogradu pritvor od 30 dana obrazložio je postojanjem okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometala postupak utjecajem na svjedoke. Pritvor može trajati najduže 30 dana, a na zahtjev tužitelja može biti produžen na još 30 dana, ali o tome odlučuje sud. Ako u tom roku ne bude podignuta optužnica, morat će biti puštena na slobodu.

Nakon što joj je određen pritvor, odvedena je u Okružni zatvor u Beogradu, gdje će u skladu s epidemiološkim mjerama sljedećih 14 dana biti u izolaciji u posebnoj ćeliji, a zabranjene su joj i posjete. Na odluku o pritvoru ima pravo žalbe.

Za ubojstvo Miloševića, bivšeg srpskog karate reprezenta, osumnjičeni su, privedeni, a zatim i oslobođeni Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, njegov suradnik Marko Miljković, te još jedan član kriminalne skupine kojoj je na čelu bio Belivuk.

Odao ju bivši kolega

Krivična prijava protiv Dijane Hrkalović navodno se zasniva na svjedočenju njezinog bivšeg kolege, Dejana Milenkovića koji je rekao kako policija nije na vrijeme dostavila izvještaje o otvaranju mobilnih telefona pronađenih nakon ubojstva Vlastimira Miloševića.

Prijava ju tereti da nije na vrijeme tužiteljstvu dostavila izvještaje o telefonima, već tek pred početak suđenja.

Za to ju je, prema neslužbenim informacijama BIRN-a, u svom svjedočenju optužio Dejan Milenković, bivši šef Službe za specijalne istražne metode, protiv kojeg je također podnesena krivična prijava. On je u iskazu navodno rekao da je zbog Hrkalović te izvještaje dostavio kasno, zbog čega se tužiteljstvo nije moglo spremiti za sudski proces.

Policiju šokirao luksuz u stanu

Nakon što je dala iskaz, policija je odradila pretres njezinog stana, a tamo ih je šokirao luksuz na koji su naišli.

U sefu su, piše Blic, pronašli 50.000 eura, a pretpostavlja se kako je to samo manji dio novca koji ima, a koji je koristila za svakodnevne troškove i 'prvu pomoć'.

Osim eura, polica je u stanu zatekla i saunu, fontanu na terasi, a sav namještaj je najmoderniji talijanski.

Slikala se u halterima i tangama?

Borko Kašanski, urednik u Srpskom Telegrafu, rekao je za Pink da su oni objavili razgovore odvjetnika Miše Ognjanovića i stanovitog Galeta Miloradovića iz jednog kafića u Beogradu.

Kaže kako je Ognjanović tada pričao Miloradoviću da se Dijana Hrkalović u zgradi MUP-a slikala u halterima i tangama. Kašanski je zatim rekao i kako su obojica ubijeni nekoliko mjeseci nakon tog razgovora.

Potvrđena optužnica protiv skupine Velje Nevolje

Specijalni sud za organizirani kriminal potvrdio je ranije u petak optužnicu protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne skupne Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom se terete za pet brutalnih ubojstava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja i brojna druga teška kaznena djela.

Hrkalović se u svibnju 2019. povukla iz MUP-a, zbog navodno drugih obveza koje treba preuzeti, ali se više nije vraćala u policiju.

Tijekom istrage u javnosti se nagađalo da je Hrkalović imala bliske veze s Belivukovom kriminalnom skupinom i ona je već bila pozivana na razgovore u okviru istrage.

Odredili pritvor bivšoj državnoj tajnici MUP-a Srbije: Osumnjičili je za miješanje u istragu
Odredili pritvor bivšoj državnoj tajnici MUP-a Srbije: Osumnjičili je  za miješanje u istragu

Vučić: Znamo tko je izvršio likvidaciju Miloševića

O privođenju i uhićenju Dijane Hrkalović očitovao se i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je, gostujući na privatnoj provladinoj TV Prva, potvrdio da je policija privela Hrkalović u svjetlu novih dokaza u istrazi o „ubojstvu na tračnicama“ u Beogradu, kada je na tramvajskoj pruzi u Ulici kraljice Marije u Beogradu 2017. godine ubijen Vlastimir Milošević.

- Znam što smo dobili danas od ljudi koji su svjedočili i odmah su nadležna tijela reagirala... Policija operativno, nedvojbeno, ne samo da ima saznanja, već i neposredne dokaze. Mi znamo tko je izvršio likvidaciju Miloševića, ali da ne bih vršio pritisak na tužiteljstvo i pravosuđe, ne moram o tome govoriti -  rekao je Vučić.

Vučić je na pitanje zašto je bilo potrebno četiri godine čekati na uhićenje, rekao kako je u petak „netko iz policije odlučio progovoriti o tome“, ponudio iskaz i da je poslije toga bilo moguće uhititi bivšu državnu tajnicu.

Zbog ubojstva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk, ali ga je Viši sud u svibnju 2018. godine oslobodio optužbi.

Bivša Vučićeva državna tajnica informacije 'dilala' ubojicama i Velji Nevolji, a policija je se boji
Bivša Vučićeva državna tajnica informacije 'dilala' ubojicama i Velji Nevolji, a policija je se boji

Belivuk se, kao vođa kriminalne skupine, tereti za brojna kaznena djela - od teških ubojstava i otmica do dilanja droge i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Kaznena prijava u okviru te istrage podnijeta je i protiv nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode, zbog zlouporabe službenog položaja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto