News

Komentari 3

Bivši zatvornik došao u posjet cimeru iz ćelije i snimao njihov susret i razgovor s mobitelom

Bivši zatvornik došao u posjet cimeru iz ćelije i snimao njihov susret i razgovor s mobitelom

Kako bi se susreo s bivšem kolegom iz ćelije posjetitelj je morao proći dva detektora metala no niti na jednom osoblje splitskog zatvora nije detektiralo da dojučerašnji zatvornik sa sobom ima i mobitel

Dobro prika pa što ima, ćaskali su donedavni cimeri splitskog zatvora u utorak u prostoriji za posjete. Posjetitelj je ujedno bivšeg zatvorskog kolegu snimao mobitelom što je uočio pravosudni policajac koji je bio u sobi za posjete. 

Odmah je reagirao i od bivšeg zatvorenika zaplijenili su mobitel koji je zabranjeno unositi u zatvor. Do njegove reakcije posjetitelj je prošao dvije kontrole i dva metal detektora pa je očito da je netko nemarno radio svoj posao. Osim kod posjetitelja pravosudna policajci mobitele nalaze i kod zatvorenika.

U splitskom zatvoru Bilice u racijama su ove godine, neslužbeno doznajemo, od zatvorenika oduzeli šest mobitela. Nedavno su oduzeli  i jedan pametni sat. 

Podsjećamo, pravosudni policajci su u travnju kontroli ćelija u splitskom zatvoru Bilice navratili i do ćelije broj 7. Vidjeli su da zatvorenici imaju tetrapak od soka. Podignuli su ga i osjetili da nije prazan. 

Daljnjom provjerom otkrili su da su zatvorenici u njega nalili vodu te u tetrapaku držali mobitel koji su zaštitili od vode. Dogodilo se to  kada još nije bilo prijema robe i kad su posjeti bili zabranjeni zbog epidemioloških mjera zbog korone pa postoji sumnja da im je mobitel dostavio netko od zaposlenika. Mobiteli na crnom tržištu u zatvoru imaju svoju cijenu kao i droga. 

Najčitaniji članci