Obavijesti

News

Komentari 241

'Bljesak je bio na čast HV-u, u tom tonu ga treba i obilježiti'

'Bljesak je bio na čast HV-u, u tom tonu ga treba i obilježiti'

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je da je vojno-redarstvena operacija "Bljesak" provedena na čast cijeloj Hrvatskoj vojsci pa misli da u tom tonu treba proteći i obilježavanje njezine obljetnice 1. svibnja u Okučanima

VIDEO

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović rekao je danas kako razmišlja o tome da predstavnici vojske ne sudjeluju u obilježavanju obljetnice "Bljeska" u Okučanima, kako bi ih zaštitio od politizacije, te najavio da će o tome razgovarati s ministrom Mariom Banožićem.

"Bljesak je događaj koji je na čast cijeloj Hrvatskoj vojsci i  svim ljudima koji su kao branitelji i stradalnici sudjelovali u toj operaciji. Mislim da u tom tonu treba proći i taj događaj", rekao je Banožić novinarima na vojnom poligonu u Gašincima.

Banožić je kazao kako je jučer održan sastanak ministarstava branitelja, unutarnjih poslova i obrane, na kojemu je dogovoren protoklol obljetnice "Bljeska" sukladan epidemiološkim mjerama.

"Ono što obilježavamo je datum koji je na čast svim hrvatskim vojnicima i HV-u. To je vrlo značajan datum za Slavoniju, događaj koji je dao dodatni motiv i hrabrost da bi se pripremale druge operacije, koje su dovele da danas imamo cjelovitu Hrvatsku i mislim da u tom tonu treba biti i obilježen", poručio je Banožić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Milanović o Berošu: 'Umjesto CijepiSe koristi se izraz za spolni akt. Smjena? Pitajte premijera'
Milanović o Berošu: 'Umjesto CijepiSe koristi se izraz za spolni akt. Smjena? Pitajte premijera'

Njegov je prijedlog ono što je usuglašeno jučer na sastanku ministarstava koji su nositelji protokola. "Imamo Zakon o obrani, temeljem kojega će se definirati odnosi", rekao je Banožić.

Upitan politizira li se vojsku time što vojnici moraju stajati satima dok prođu protokoli političara, Banožić je odgovorio da Hrvatskoj vojsci, koja ima čast da može sudjelovati  kod ovakvih protokola, nije problem stajati.

"Mi smo to imali i na Plitvicama, ne vidim u čemu je problem. Mislim da nakon 30 godina događaj kao što je 'Bljesak' moramo označiti na respektabilan način",  poručio je.

'Da je Blaškić osuđen za ono za što je Ratko Mladić, ja ga ne bih primio. Primit ću i Petkovića'
'Da je  Blaškić osuđen za ono za što je Ratko Mladić, ja ga ne bih primio. Primit ću i Petkovića'

Protokol s polaganjem vijenaca u odvojenim intervalima utvrđen je zbog epidemioloških razloga, pa Banožić "ne vidi razloga za politizaciju teme koja nije upitna".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a