News

Komentari 0

Bombaš samoubojica raznio je restoran na istoku DR Konga: Poginulo je najmanje 6 ljudi

Bombaš samoubojica raznio je restoran na istoku DR Konga: Poginulo je najmanje 6 ljudi

Reutersov novinar koji se nalazio u blizini, rekao je da je čuo eksploziju oko 19 sati, odmah nakon katoličke mise blizu glavne gradske ceste, a pratila ju je pucnjava

Bombaš samoubojica raznio je restoran u gradu Beniju u istočnom DR Kongu u subotu i ubio najmanje petero ljudi i sebe, potvrdio je gradonačelnik Benija.

To je najnoviji napad u regiji otkako su se snage Konga i Ugande udružile protiv islamista.

"Petero je ubijenih u eksploziji, plus bombaš, ukupno šestero", rekao je gradonačelnik Narcisse Muteba Kashale za Reuters.

Ranije je pozvao stanovnike na lokalnom radiju da "ostanu kod kuće zbog sigurnosti".

Reutersov novinar koji se nalazio u blizini, rekao je da je čuo eksploziju oko 19 sati, odmah nakon katoličke mise blizu glavne gradske ceste, a pratila ju je pucnjava.

Glasnogovornik policije Nasson Murara rekao je da su policajci otvorili paljbu kako bi rastjerali bijesnu gomilu koja je pokušala spriječiti istražiteljima pristup mjestu eksplozije. Nitko nije ozlijeđen, rekao je.

Na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidi se na desetke razbacanih zelenih stolica na cesti, a neke su rastopljene. Među njima je najmanje četiri tijela, uključujući malene djevojčice, ali Reuters nije odmah mogao potvrditi autentičnost fotografija.

Kongo i susjedna Uganda pokrenuli su krajem studenog vojnu kampanju na tom području protiv Savezničkih demokratskih snaga (ADF), skupine povezane s Islamskom državom. Dužnosnici su ranije već optuživali tu skupinu za bombaške napade u regiji.

Grad Beni u lipnju su potresle dvije eksplozije - u katoličkoj crkvi i na prometnom križanju. Nitko nije smrtno stradao u tom napadu osim osumnjičenog bombaša koji je poginuo u drugoj eksploziji.

Najčitaniji članci