Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Branimire, zbog plave bluze, opet ti prijeti par godina ćuze'

Tamburaški sastav Garavi na svojem je Facebook profilu objavio bećarac podrške osuđenom Branimiru Čolakoviću koji zbog pjevanja bećarca policajki mora platiti 2000 kuna...

Foto: Davor Javorović/Pixsell, Facebook
216 komentara

Branimiru Čolakoviću koji je zbog bećarca policajki dobio 2000 kuna kazne, podršku je izrazio i tamburaški sastav Garavi.

Tamburaši su, doduše nešto biranijim rječnikom, stali uz Čolakovića posvećen bećarac koji su objavili na Facebooku:

PODRŠKA NAŠEM PRIJATELJU BRANIMIRU ČOLAKOVIĆU

Bećarcu se sada opet sudi
Mili Bože kakvi su to ljudi.

Branimire teb' zbog plave bluze
Opet prijeti par godina ćuze.

Kad' ukradeš budeš na slobodi
A kad pjevaš na sud te se vodi.

Podsjetimo, Čolaković je bio u povorci folkloraša kao član KUD-a iz Valpova, a policajka Iličić u osiguravanju povorke. Zapjevao je 'a joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag...' dok je prolazio u blizini nje zbog čega je završio na prekršajnom sudu u Valpovu jer je PP Belišće smatrala da je uvrijedio službenu osobu i ogriješio se o ravnopravnost spolova.

'RAZOČARAN SAM, ALI PJEVAT ĆU I DALJE' Kriv je zbog pjevanja bećarca: Čolaković mora platiti 2000 kn

Sve to dogodilo se na Ljeto valpovačko 2015. godine. Prvom presudom iz studenog 2015. Čolaković je oslobođen krivnje jer se, kako je smatrao valpovački sud, nije sa sigurnošću moglo utvrditi da se obratio upravo policajki Iličić. On je ostao pri svojoj obrani iz 2015., kada je, ukratko, izjavio kako nije pjevao policajki Iličić, nije ju poznavao te ju nije 'niti zamijetio u masi'. 

Valpovo: Počelo ponovljeno suđenje Branimiru Čolakoviću zbog pjevanja bećarca policajki UKINULI PRESUDU 'Bećar': U policiji su me tjerali da kažem da sam to otpjevao

No, tri godine kasnije Visoki prekršajni sud poništio je oslobađajuću presudu i Čolakovića vratio na sud. U ponovljenom suđenju, proglašen je krivim, a sud je odredio da mora platiti 2000 kuna kazne. 

Možda vas zanima i ovo:
Message